DJECA HEROJI: Iz Rusije se vratili s medaljama: ‘Preboljela sam rak kičme i došla sam pokazati što mogu’

Hrvatska ima prave male heroje. Sa svjetskih igara za djecu liječenu od malignih bolesti njih osmero iz Moskve vratilo se s 11 osvojenih medalja.

Više u VIDEOPRILOGU IZNAD!

Igre se održavaju devetu godinu za redom, a sudjelovala su djeca iz 15 zemalja. Provjerili smo kakvi su dojmovi nakon povratka.

Ovo su djeca pobjednici. Iza njih je najveća pobjeda – ona protiv zloćudne bolesti, a ovih 11 medalja sa svjetskih igara iz Moskve dokaz su da oni mogu sve.

“Bilo je puno djece i imamo sreće što smo došli u Rusiju i dobili medalju i ono ponosan si sam na sebe”, kaže Toni Žamić Jakić.

“Preboljela sam rak kičme prije osam godina i došla sam u Rusiju da pokažem što ja sve mogu i da dam sve od sebe”, rekla je Nina Fadljević.

“Borila sam se s neuroblastomom i ova pobjeda je nešto što je sreća to je jako velika stvar”, govori Ema Boljevčan.

A koliko je ovo sve velika stvar najbolje znaju njihovi roditelji.

“Sad kad je vidim, to je nešto prekrasno. Pobijedila je, iako idemo još na kontrole i postoji strah, ali Nina sve pobjeđuje”, komentira Ivana Fadljević, Ninina majka.

“Tri godine smo se liječili i sad je pobjeda, ne jedna nego dvije, i puno nam to znači”, ponosna je Ivona Boljevčan, Emina majka.

Svjetske igre za djecu liječenu od malignih bolesti održale su se devetu godinu zaredom. Oko 400 djece iz 15 zemlja svijeta natjecalo se u šahu, plivanju, streljaštvu, stolnom tenisu, nogometu i atletici.

Za odlazak u Moskvu pobrinula se Udruga Krijesnica, a Kristina je jedna od troje pratitelja koja se tamo brinula za male natjecatelja koji su medalje osvojili u svim kategorijama.

“Vole se natjecati i njima svaka pobjeda znači veće samopouzdanje i ovo što su osvojili 11 medalja je njima dodatni poticaj u leđa”, objašnjava Kristina Sabolić iz Udruge Krijesnica.

I poruka svima koji se bore protiv malignih bolesti da mogu pobijediti sve.

Zorana Čičak

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari