Carinici se opraštaju od kujice Raske: Bila je noćna mora svakog švercera duhana i cigareta

FOTO: Carinska uprava

Najuspješniji službeni pas za detekciju duhana bila je Raska sve do veljače 2020.

Carinska uprava oprostila se od Raske. U svom je dugogodišnjem radu sudjelovala u mnogobrojnim operativnim akcijama u otkrivanju duhana i raznih vrsta cigareta.

Bila je najuspješniji službeni pas za detekciju duhana sve do veljače 2020.

“Carinska uprava započela je s korištenjem službenih pasa za detekciju duhana 2010. godine, kada je ukupno 11 službenih pasa i njihovih službenih vodiča završilo obuku i steklo licence za rad u Ministarstvu obrane, Obučnom centru za obuku vodiča i službenih pasa ‘Satnik Krešimir Ivošević’.

Raska je u svom desetogodišnjem radu sudjelovala u mnogobrojnim operativnim akcijama na cijelom području Republike Hrvatske, te u suradnji s  timovima  iz Sektora za mobilne jedinice pomogla u otkrivanju i oduzimanju više od 25.000 kilograma duhana te preko 19 milijuna komada raznih vrsta cigareta.

“Najuspješniji službeni pas za detekciju duhana bila je Raska sve do veljače 2020., kada nas je zbog zdravstvenih problema, nažalost, napustila.  Hvala ti Raska”, priopćili su iz Carinske uprave.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari