U Kini “dron-policija” nadgleda ulice i upozorava ljude na koronavirus!

Prema navodima stranih medija, Kina dronovima pokušava natjerati građane koji ne koriste maske da ne hodaju po ulicama nezaštićeni

Ove su patrole uspostavljene nakon što je Svjetska zdravstvena organizacija proglasila globalnu zdravstvenu krizu zbog širenja koronavirusa.

Osim dronova, Kinezi su osmislili robote kojima mjere temperatru ljudima i na taj način izbjegavaju ljudski kontakt s potencijalnim zaraženima.

U bolnicama su i aktivni roborti koji pacijentima raznose hranu. Na taj način pokušavaju skinuti dio tereta s iscrpljenog medicinskog osoblja koji neumorno rade posljednjih mjesec dana. Kako se zaraza širi grade se i nove bolnice kako bi svim oboljelima mogla biti pružena liječnička njega.

U kineskoj pokrajini Hubei, jednom od žarišta koronavirusa, u ponedjeljak su registrirana 103 nova smrtna slučaja, kao i 2.097 oboljelih od tog virusa, dok je u cijeloj Kini od posljedica te bolesti preminulo više od tisuću ljudi, objavio je Reuters a prenosi Hina..

Broj umrlih u ponedjeljak u provinciji Hubei najveći je od kada se bolest pojavila.

U Kini je do sada potvrđeno više od 42.000 oboljelih od koronavirusa, a 319 slučajeva zabilježeno je u 24 ostale zemlje, podaci su Svjetske zdravstvene organizacije te kineskih zdravstvenih dužnosnika.

Svjetska zdravstvena organizacija istaknula je da 168 laboratorija diljem svijeta trenutno provodi testove s ciljem da pronađu lijek protiv te smrtnonosne bolesti

Inkubacijsko razdoblje za koronavirus i do 24 dana?

Karantena za one za koje se sumnja da nose zarazu trenutno je 14 dana u kojima osoba koja nosi virus nema simptoma

Inkubacijsko razdoblje za novi koronavirus, koji je ubio više od 1000 ljudi u Kini, moglo bi trajati i do 24 dana, prema radu kineskog epidemiologa Zhonga Nanshana.

Zhong, koji je poznat po svom radu na obuzdavanju epidemije SARS-a 2003. i imenovan je glavnim savjetnikom u ovoj krizi, napisao je da bi inkubacija mogla trajati od 0-24 dana, što je deset dana dulje od onoga što se ranije vjerovalo.

Rad, koji još nisu analizirali drugi stručnjaci, znači da je prosječna inkubacija tri dana, prenosi hongkonški Now News.

Karantena za one za koje se sumnja da nose zarazu trenutno je 14 dana u kojima osoba koja nosi virus nema simptoma.

Neki stručnjaci sugerirali su da bi se virus mogao prenositi i tijekom asimptomatske inkubacije, iako drugi sumnjaju u tu mogućnost.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari