A I NIJE TOLIKO VRUĆE...

Česima prekipljelo! Jadran im postao preskup pa odabrali ‘novu Hrvatsku’, tamo su pronašli apartmane za 35 eura

Sopot

Popularnost naše obale među Česima se smanjuje, stoga su promijenili svoju destinaciju za ljetovanje koja je jeftinija, a i pristupaćnija. Noćenje u hotelu ili apartmanu iznosi otprilike 35 do 40 eura

Nakon desetljeća ljubavne veze s Hrvatskom, češki turisti pronašli su novo rekreacijsko žarište u Poljskoj.

Privlači ih ugodna klima Baltičkog mora, koje je hladnije od Hrvatske, te raznolika ponuda usluga, uređene ceste i nenapučene pješčane plaže. Poljska je sada znatno jeftinija i od Hrvatske, koja je početkom godine uvela euro, donosi expats.cz.

Ladislav Veselý, direktor portala Slevomat, rekao je za češko izdanje Forbesa da je Poljska po prvi put među najpopularnijim ljetnim odredištima Čeha. “U usporedbi s prošlom godinom, prodaja noćenja u Poljskoj porasla je za 50 posto”, rekao je, dodavši kako očekuje da će se taj trend nastaviti.

Prema podacima Invie, Česi u prosjeku potroše nešto manje od 9000 čeških kruna (oko 380 eura) na odmoru u Poljskoj.

Jiřina Ekrt Jirušková, glasnogovornica turističke agencije Invia, rekla je za Forbes da je Poljska popularna i zbog pristupačnosti. Ove sezone, jednotjedni boravak u Poljskoj za jednu osobu u skromnoj izvedbi košta do 224 eura, putovanje srednje klase oko 341 eura, a luksuzan boravak 736 eura. Noćenje u hotelu ili apartmanu iznosi otprilike 35 do 40 eura.

“Većina usluga, bilo da se radi o smještaju, restoranima ili zabavnim sadržajima, jeftinija je u Poljskoj nego ovdje”, rekla je Jirušková.

Hrvatska je, pak, osjetno poskupjela. Ovogodišnje uvođenje eura značajno je potaknulo rast cijena, kao i inflaciju, koja trenutno iznosi oko 15 posto. Ove je godine Poljska turistička organizacija otvorila podružnicu u Pragu. Njegove marketinške i promotivne aktivnosti također su pomogle povećati interes za posjet odredištima u Poljskoj, prenosi Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari