CIJENE GORIVA ZNAČAJNO PADAJU: Dizel jeftiniji 27, a benzin do 28 lipa po litri

Naftni bi derivati od utorka trebalo znatno pojeftiniti – benzina za 26 do 28 lipa po litri, a dizela za 27 lipa po litri, objavilo je u ponedjeljak Ministarstvo gospodarstva na svojim internetskim stranicama

Prema današnjem izračunu, zbog pada cijena naftnih derivata na Mediteranu od 8,9 do 11,1 posto u odnosu na prošli tjedan te uz pad tečaja dolara od 0,16 posto, motorno gorivo bi od sutra trebalo znatno pojeftiniti, objavilo je u ponedjeljak Ministarstvo gospodarstva na svojim internetskim stranicama.

Cijene benzina bi tako od sutra mogle biti niže za 26 do 28 lipa po litri, dok bi istodobno dizelska goriva mogla pojeftiniti 27 lipa po litri.

Kako je tržište naftnih derivata u Hrvatskoj slobodno, nove cijene u konačnici prvenstveno ovise o odluci trgovaca.

Iz Ministarstva gospodarstva podsjećaju da je jedino službeno mjesto s točnim cijenama motornih goriva svih benzinskih postaja u Hrvatskoj na portalu i aplikaciji o cijenama goriva Ministarstva gospodarstva www.min-go.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari