ĆIRO O NOGOMETU I POLITICI: Karamarko je imao penal bez golmana i nije zabio!

‘Moj prijatelj Karamarko nije shvatio da u politici nema etike. Tko se vezao na etiku taj je utopist. Ovaj Milanović je kumrovečka škola, on ima tu dokrinu. On je prevarat. A u politici moraš biti prevarant’, kaže Ćiro

Oba su pala. Dva najmoćnija čovjeka svjetskog nogometa, predsjednik FIFA-e Sepp Blatter i predjednik Uefe Michael Platini od Etičkog odobra FIFA-e dobili su gotovo doživotnu suspenziju – na 8 godina. Zanimljivo, nije im dokazan kriminal, ali je za ovaku drastičnu odluku bila dovoljna i samo sumnja na kriminal.

O cijelom slučaju smo u RTL Direktu razgovarali s Miroslavom Ćirom Blaževićem.

Ćiro, kad je prije par mjeseci FBI otovrio veliku istragu o malverzacijama u vrhu FIFA-e, ovdje ste gorljivo branili Vašeg prijatelja Blattera da se on nikada ne bi bavio sumnjivim poslom, što sad kažete?

“I dalje ću ga braniti. Ali, vidi im imena – etički odbor. To je skup ljudi koji su se savršeno zamjerili Blatteru jer on ih je stavio tamo gdje ne mogu imati osobiti značaj. A sad su došli u priliku da ga kazne”.

Ali indicije su vrlo ozbiljne?

“Da, ali Blatter je već dao žalbu na Međunarodni sportski sud i oni su mjerodavni”.

A ne bi li etika i u nogometnom svijetu trebala biti važna? U FIFA-i je dovoljan sumnja, a kod nas možete biti i u zatvoru, a HNS-a se to ne tiče…

“Ja sam uvijek zagovornik etike u sportu. U nogometu je nažalost ima sve manje. Gotovo je sigurno da nam ovaj incident neće koristiti za imidž kojem mi sportaši težimo. Ali, gotovo sam uvjeren da će Blatter demantirati ove optužbe”.

Naš predsjednik HNS-a Davor Šuker jako se oslanja na Platinija , čak je s njim i hrvatskoj Vladi nešto prijetio, jesu li sad otpale njegove ambicije?

“Šukerova se pozicija nije kompromitirala. I bilo tko da dođe će biti sretan da bude dobar sa Šuker. On ima izuzetnu kotu u cijelom svijetu”.

Danas je bila Skupština Dinama na kojoj je pala odluka o privatizaciji kluba?

“To je utopija. Dobro sam plasiran jer sam svojevremeno, zahvaljujući predsjedniku Tuđmanu, postao vlasnik. Nakon šest mjeseci sam shvatio da to ne može ići, jer naša publika ima filozofiju da je to njihov klub”.

Kako Vi gledate na ovu utakmicu HDZ-a, SDP-a i Mosta?

“Pričali smo o etici maloprije. Moj prijatelj Karamarko nije shvatio da u politici nema etike. Tko se vezao na etiku taj je utopista. Ovaj Milanović je kumrovečka škola, on ima tu dokrinu. On je prevarat. A u politici moraš biti prevarant. Karamarko je imao šansu u početku, imao je penal bez golmana i nije zabio. A Milanović uskrsnuo iz mrtvih kad smo bili sigurno da ćemo mi s Mostom nešto napraviti i dobio nas na fore. Fore iz Kumrovca”, rekao je u Ćiro u svom stilu.

Zoran Šprajc/Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari