KARAMARKOVO PISMO BOŽI PETROVU: Predlažemo što žurniji nastavak razgovora

Evo što je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko odgovorio čelniku Mosta Boži Petrovu uoči današnjeg sastanka u 17 sati u središnjici Mosta, gdje se nastavljaju pregovori s koalicijom Hrvatska raste.

Sadržaj pisma prenosimo u cjelosti.

“HDZ i Domoljubna koalicija, kako tijekom predizborne kampanje tako i poslije provedenih izbora zalagali su se, a i dalje se zalažu za dijalog. Stoga su spremni nastaviti taj dijalog s ciljem postizanja suglasja i suradnje svih političkih opcija o ključnim reformama koje će doprinijeti boljitku hrvatske države i svih njezinih građana.

Hrvatski birači na nedavno provedenim izborima za Hrvatski sabor velikom većinom su se opredijelili za promjenu dosadašnjih načina upravljanja koji je zanemario stručnost, profesionalnost i odgovarajuće radno iskustvo što je rezultiralo lošim upravljanjem i izostankom bilo kakvih rezultata.

HDZ i Domoljubna koalicija drže da je nužno kroz otvoreni politički razgovor doći do jasno definiranih ključnih reformskih promjena i do jasnog definiranja upravljačkih mehanizama, a time i do najboljih kadrovskih rješenja na načelima ravnopravnosti, stručnosti i odgovornosti.

HDZ i Domoljubna koalicija drže da nova hrvatska vlada mora biti reformska i stručna bez obzira kojoj političkoj opciji pripadaju članovi te vlade. Stoga predlažu da novi predsjednik vlade bude nestranačka osoba ili politička osoba oko koje dvije strane postignu suglasje.

Sukladno vašem pozivu na razgovor predlažemo što žurniji nastavak razgovora predstavnika HDZ-a i Domoljubne koalicije s predstavnicima Mosta temeljem gore iznijetih načela”, stoji u pismu predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka predsjedniku Mosta nezavisnih lista Boži Petrovu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari