„CRIKVENIČKE ĆAKULE“ Stilin: „Gradski vijećnici moraju biti dostupni i razgovarati s građanima“

Dužnost gradskog vijećnika je biti dostupan i razgovarati s građanima, saznati njihove konkretne probleme i pokušati potražiti adekvatna rješenja

Poručili su to Žarko Stilin, član Gradskog vijeća Crikvenice i Tomislav Stojak, zastupnik u Gradskoj skupštini Grada Zagreba na prvi puta održanim, „Crikveničkim ćakulama“.

Stilin je pokrenuo projekt „ćakula“ smatrajući kako je razgovor gradskih vijećnika s građanima njihov osnovni posao: “Počeli smo s Crikveničkim, ali održat ćemo i Selačke, Dramaljske i Jakovarske ćakule u svim mjestima Grada Crikvenice. Tim putem želim približiti gradsku politiku i način funkcioniranja grada građanima, ali i saslušati njihove prijedloge i pokušati pomoći i usmjeriti ih kako da riješe svoje probleme. S obzirom na to da su razgovori javni pozvali smo i sve gradske vijećnike da nam se pridruže kako bi i oni čuli što im građani imaju za reći.“

Iako se u ovakvom obliku razgovori s građanima prvi put održavaju u Crikvenici, ideja je krenula iz Zagreba i već poznatih „Zagrebačkih razgovora“ Tomislava Stojaka s kojima je započeo prije godinu dana. „Zagreb ima 17 gradskih četvrti, a svaka ima svoje specifične probleme. Moja je dužnost saznati o kakvim se problemima radi i na koji način mogu pomoći da se oni riješe“ objasnio je Stojak. „Zagrebački razgovori“ dosad su imali zapažene rezultate. Zahvaljujući razgovorima s građanima u njihovoj četvrti o njihovoj četvrti, rješavali su se problemi poput odvoza glomaznog otpada ili uređenja parkova, a osigurana je i površina za puštanje pasa bez povodca na zagrebačkom Jarunu koju su sugrađani tražili kroz peticiju.

„Nadam se kako će naše „ćakule“ zaživjeti jednakom snagom kao Zagrebački razgovori. Zato pozivam još jednom sve građane Crikvenice neka se odazovu i iskoriste priliku da nam kažu što ih muči i što nedostaje u njihovim mjestima te daju prijedloge za poboljšanja jer oni to najbolje znaju“ poručio je Stilin istaknuvši da je politika tu u službi građana, a ne obrnuto i kako samo zajedničkim snagama grad Crikvenica može postati ljepše mjesto za život.

Sljedeće ćakule održat će se 21.6.2016. u 18:00 sati u Selcu, a gost će biti saborski zastupnik i gradski vijećnik Velike Gorice Goran Beus Richembergh.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja