(VIDEOANALIZA) „TO NISU ISKRENI OSMIJESI“: Pogledajte kako govor tijela otkriva više od tisuću riječi!

Opći zaključak je da ovdje nije došlo do približavanja u komunikaciji, nego da je komunikacija ostala udaljena, ali postoji borba za teritorij

Jutrošnja sjednica vlade ozbiljan je materijal za stručnu analizu pa smo za komentar upitali prof. dr. sc. Gordana Varošanec-Škarić, retoričarku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

“Kad ne bismo znali da je ovo bilo u 10 sati ujutro, pomislili bismo da je to točno u podne. Ovo je tipična pozicija početka dvoboja. To je komunikacija oči u oči, ali neprijateljska”, kazala je naša analitičarka kada je vidjela kako su se predsjednik i potpredsjednik Vlade Orešković i Petrov ponašali na sjednici vlade.

“Diranje nosa govornika potom stiskanje ustiju i zatvaranje s kažiprstom i palcem znači skrivanje neke informacija znači sadržaja komunikacije”, komentirala je Karamarkov govor tijela

“Ovo je izrazito, nebontonski kao što znate. Nije nužno da se u ovom času gleda mobitel, a vidite i sami da se u ovom času radi o mišićnom grču”, nastavlja se analizirati Karamarko.

“Očito je da premijer ovdje gleda Božu Petrova. Vidite da gleda malo iznad ukoso. Dok Božo Petrov ne gleda u njega, nego u sugovornicu do sebe. Može se vidjeti odmak Bože Petrova od gospodina Karamarka. Držanje poput regulatora”, stručna je analiza retoričarke na ponašanje premijera Tihomira Oreškovića.

Najprije smo vidjeli smrknuta lica, sad vidimo lica s osmjesima?

“To je samo želja za razrješavanjem problema, ali to nisu iskreni osmijesi. To je zapravo poslovni osmijeh kod premijera i zapravo osmijeh koji to nije kod gospodina Karamarka”, objašnjava Varošanec-Škarić.

Opći zaključak je da ovdje nije došlo do približavanja u komunikaciji, nego da je komunikacija ostala udaljena, ali postoji borba za teritorij jer je bilo teritorijalnih regulatora.
Leona Šiljeg

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari