ŽUPA U ODRI

Crkva dobila crvenu naljepnicu, a svećenik održao već tri mise: ”Najlonom smo prekrili otvoren prostor…”

Photo: Ilustracija/Marko Lukunic/PIXSELL

Kao i mnogi objekti nakon razornog potresa, tako je i Župa i crkva Sveti Juraj i Ime Marijino u Odri dobila crvenu naljepnicu zbog nastale štete, ali unatoč tome, župnik je u crkvi održao tri mise, pišu 24 sata.

”Crvena naljepnica se našla na oglasnoj ploči crkve, ali meni nije došao statičar, koji je zalijepio naljepnicu, i nije tražio ključ da pogleda unutrašnji prostor”, rekao je za 24 sata velečasni Vladimir Cvetnić.

Župnik je objasnio da je nakon 29. prosinca izvršen detaljan pregled crkve i da je statičar utvrdio da je objekt siguran za vjernike. ”Statičar je bio u crkvi na Staru godinu. Srušio se zabat i cigla je pala na nadstrešnicu pred vratima. Podigli smo veliku skelu u visini zabata i prekrili najlonom otvoreni prostor”, kazao je velečasni Cvetnić.

Također je istaknuo i da je moguće da je netko od njegovih suradnika zalijepio obavijest ili plakat preko crvene naljepnice na oglasnoj ploči na kojoj inače stoje župne obavijesti. Komentirao je i glasine o održavanju misa unatoč nemogućnosti korištenja prostora crkve. U crkvi je, potvrdio je za 24 sata, u nedjelju održao tri mise, a zna se dogoditi da na misi bude i više vjernika od dopuštenog broja.

”Osim skele, oko crkve je razvučena traka za opasnost. Na ulaznim vratima izvješena je obavijest o epidemiološkim preporukama odnosno ograničenju broja ljudi. Ali vjernici to znaju, a ja ne mogu nikoga tjerati od oltara. Dogodi se da u početku bude 25 ljudi i onda još netko dođe, ali mi smo malo mjesto, svi smo domaći i kako postaviti granicu, nekoga pustiti, a nekoga ne”, kazao je velečasni Cvetnić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari