ŠTO KAŽE PROGNOZA?

Kakvo nas vrijeme očekuje ovaj tjedan? Hladno će biti još koji dan, a onda…

Foto: Mateo Levak/Riportal

Zima je ovih dana nakratko pokazala zube, no temperature zraka tek su malo ispod prosječnih za doba godine, stoga o nekom jačem hladnom valu ne možemo govoriti.

Hladno vrijeme očekuje nas do srijede, a zatim stiže postupno zatopljenje i južina. No prije toga vrijeme će biti pravo zimsko, u nedjelju uz mogućnost slabih oborina. Uz obalu susnježice, dok u unutrašnjosti Istre može zalepršati i pokoja pahulja snijega.

No riječ je o malim količinama oborina, uglavnom ispod 1 mm, dok će na većem dijelu područja one biti nemjerljive.

Stiže južina…

U ponedjeljak i utorak još uvijek nas očekuje hladno i suho vrijeme, naročito ujutro kada ćemo mjeriti prave siječanjske minuse. No već u srijedu zima će postupno popuštati, što je uvod u dulji period toplog vremena.

Prema večerašnjim prognostičkim modelima toplije vrijeme moglo bi se zadržati danima, pa čak i do kraja mjeseca! Toplina donosi i oborine, stoga će kiša ponovno biti česta pojava uz povremeno jako jugo, a ne smijemo isključiti ni mogućnost pojave grmljavine.

Naročito će porasti jutarnje temperature zraka, stoga mraz ne očekujemo, dok će dnevne temperature zraka također biti iznad prosjeka, nerijetko iznad 11-12 °C, prenosi Istramet.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari