SPLIĆANI BIJESNI

‘Dabogda ti za lik tribalo’: Najmodavci se zbog sezone polakomili, a podstanari u Splitu na mukama

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Kolovoz je već uobičajeno vrijeme za potražnju studentskih stanova i sobica

“Iznajmljujem luksuzno uređenu sobu sa zahodom, pet minuta pješke od kampusa i oko sto metara od McDonald’sa i autobusne stanice. Cijena iznosi 270 eura, režije su uključene (struja, voda, internet). Na slikama još fali perilica rublja. Soba je dostupna od 1. listopada. do 1. srpnja. za sve ostale informacije se javite u inbox” – oglas, koji je osvanuo u jednoj od Facebook grupa za iznajmljivanje stanova u Splitu, izazvao je podsmijeh među onima, koji su ga komentirali, aludirajući na lakomost iznajmljivača, prenose Vijesti.hr.

Sezona je na vrhuncu, Splitu se kao i ostatku hrvatske obale u nesigurnim koronavremenima, dogodio turistički boom, pa smještaja nema ni za lijek što ponovno, nakon lanjskog predaha zbog viška apartmana i stanova u Splitu, vraća na muke podstanare, piše Slobodna Dalmacija.

Kolovoz je već uobičajeno vrijeme za potražnju studentskih stanova i sobica, a stanodavci, s obzirom na velik broj turista u gradu, kalkuliraju, moglo bi se reći, na dnevnoj bazi.

“Iznajmit sobu za ove pare. Bože, udri me macom”, “Jesam dobro pročitala? Soba 270 eura? Halo čovjek, spusti se sa oblaka”, “Bolesno”, samo su neki od komentara na ponudu splitskog iznajmljivača, koji u istoj Facebook grupi iznajmljuje “potpuno novi, luksuzno uređeni dvosobni stan, koji se nalazi blizu McDonald’sa i autobusne stanice, te je udaljen od kampusa pet minuta pješice. Parking mjesto ide uz stan koji je dostupan od 1. listopada do 1. srpnja. Cijena iznosi 600 eura plus režije za dvije osobe i 700 eura plus režije za tri osobe, te je potreban polog u visini jedne najamnine koji vam se vraća na dan odlaska ukoliko je sve u redu sa stanom”.

Ispod navedenog oglasa također se nižu, u najmanju ruku, zanimljivi komentari tipa: “Ne treba sitničariti. Dignite to na 1000 i šlus… A ako je za četiri osobe onda na 1500…”, “Dabogda ti za lik tribalo”, “Onaj ko pošteno zarađuje svoju plaću ovo će teško platit. Ali mogu dileri i ostali kriminalci, pa ako vas nije strah, samo naprijed”, “A Bože, bogati, manja rata za otplatit dvosobni stan”

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari