DAN LJUDSKIH PRAVA U SPLITU: Baldasar nije dozvolio postavljanje izložbe o beskućnicima, ne uklapa se u blagdanski šušur

Gradonačelnik Splita Ivo Baldasar nije dozvolio postavljanje jednodnevne izložbe na temu beskućništva, koja je trebala biti postavljena 10. prosinca, na Dan ljudskih prava, prenosi Slobodna Dalmacija.

Izložba fotografija Edija Matića koja je sada postavljena na Facebooku trebala se sastojati od petnaest kartonskih figura stvarnih splitskih beskućnika postavljenih na rasvjetnim stupovima u Marmontovoj ulici.

beskućnici2

No, kako je objasnila Đordana Barbarić, predsjednica udruge MoSt koja stoji iza ovoga projekta, gradska uprava ostala je nijema na njihovu pismenu zamolbu da ovom izložbom obilježe Dan ljudskih prava.

beskućnici1

Nakon izostanaka službenog odgovora, udruga MoSt s gradskom upravom kontaktirala je usmeno. Tada im je objašnjeno da se izložba ‘ne uklapa’ i navodno ne može biti postavljena uz rasvjetne stupove.
Ne mogu vjerovati da se beskućnici ne uklapaju u priču o adventu, baš suprotno, u vrijeme kada neki imaju Božić iz snova, treba znati da se neki za to ne mogu izboriti, kazala je za T-portal Đordana Barbarić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari