DAN OBRATA: Petrov i Karamarko otišli kod predsjednice, imaju 78 mandata

Predsjednica Republike izjavila je da će sutra održati peti i ujedno posljednji krug konzultacija. Očekuje da će se Domoljubna koalicija i MOST dogovoriti tko će biti mandatar, u protivnom će predsjednica imenovati privremenu stranačku vladu i raspisati prijevremene parlamentarne izbore.

Nakon današnjeg višesatnog sastanka Nacionalnog vijeća Mosta nezavisnih lista, čelnik Mosta Božo Petrov objavio je kako će od predsjednice tražiti još 24 sata za pregovore, ovoga puta s Domoljubnom koalicijom.

Nešto prije 18 sati Božo Petrov i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko uputili su se na Pantovčak k predsjednici Kolindi Grabar Kitarović.

Nakon konzultacija s predsjednicom potvrdili su novinarima kako imaju 78 mandata.

– Naša 63 potpisa i 15 Mosta. Imamo najave i nekih drugih ljudi koji bi dali svoj mandat. Sutra isto imamo konzultacije s predsjednicom i definirat ćemo mandatara. Bit će stručna nestranačka osoba kazao je Karamarko dodavši kako on vjerojatno neće biti mandatar.

– Dogovor je da bude nestranački kandidat. Postoji mogućnost da mandatar bude iz Mosta – objasnio je Karamarko nakon konzultacija kod predsjednice.

Čelnik Mosta Petrov je dodao kako je od samoga početka njihov cilj bila stručna nestranačka osoba.

Ovo je ono što smo od početka iščekivali. Nadam se da ćemo to sutra definirati do sutra u 18 sati – kazao je Petrov ustvrdivši da su danas odlučili definirati većinu, a kroz 24 sata i mandatara. Napomenuo je da su u ovom trenutku zatvorili vrata koaliciji Hrvatska raste.

– Recimo da imamo kandidata za nestranačkog mandatara, ali nećemo sada reći ime – zaključio je Karamarko.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari