MILANOVIĆ ODGOVORIO PETROVU: “Pristali smo na sve zahtjeve MOST-a, zašto bi ih vrbovali? HDZ provodi svoju obavještajno-policijsku akciju”

  • – Još u izbornoj noći rekao sam da je Most naš partner jer nema povratka na staro. Zajedno bismo činili veliku stabilnu vladu i preferencije u anektama govorile su da javnost takvu vladu podržava – kazao je predsjednik SDP-a Zoran Milanović na izvanrednoj knoferenciji za novinare nakon objave čelnika Mosta Bože Petrova kako prekidaju pregovore s koalicijom Hrvatska raste.

Milanović se osvrnuo na jučerašnje razgovore Mosta i predstavnika koalicije Hrvatska raste.

Podrška Petrovu bila je stvarno iskrena, kazao je Milanović naglasivši kako su sinoć dogovorili raspodjelu svih ministarstava. Sedam ministarstava MOST-u, to nije malo, zaključio je Milanović.

– Sinoć smo s Mostom praktički sve finalizirali, dogovorili smo se oko raspodjele svih ministarstava. Njihovi zahtjevi nisu bili mali, a pregovarači su izuzetno tvrdi, to sam i jučer rekao. Tražili su osam ministarstva, dobili su sedam, neke državne tvrtke. Trebali su još samo odlučiti između ministarstva prometa i ministarstva gospodarstva. Na kraju, uz objašnjenje, ako je premijer Božo Petrov nije uobičajeno da MUP i cijeli represivni aparat bude u rukama jedne osobe, pristali smo i na to. Na sve – rekao je Milanović. Dodao je kako su ponudili i potpise, ne samo svoje nego svih onih koji su Milanoviću dali potpis.

– To je odbijeno s obrazloženjem da trebaju još vremena. Gospodin Petrov me nije ni nazvao, poslao je poruku da prekida pregovore jer vrbujemo njihove zastupnike. Pitam se za što, ako smo pristali na sve njihove zahtjeve i  njega kao mandatara – zaključio je Milanović ustvrdivši kako bi rado da se ljudi iz Mosta izjasne na koga je vršen pritisak.

– Na sastanku s HDZ-om i Mostom pitao sam je li netko vršio pritisak na njih i svi su rekli ‘ne’” – kazao je Milanović  zaključivši da “HDZ sad provodi svoju policijsko-obavještajnu akciju”.

Kazao je da je SDP spreman na nove izbore.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari