ZA SVAKU POHVALU

DAN ZA POVIJEST! Istarski policajci “u šoku”: Od 46 alkotestiranih vozača svi do jednog – potpuno trijezni!

Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

Vožnja u alkoholiziranom stanju je jedan od četiri ubojice u prometu

Postaja prometne policije Pula-Pola nastavila je provoditi aktivnosti u cilju sprječavanja stradavanja u prometu pa su tako policijski službenici u utorak, 10. studenoga u predvečernjim satima, kod lučice Mandrač provodili pojačani nadzor alkotestiranja vozača povodom dana Martinja te aktivnosti u sklopu projekta ”Budi vidljiv”.

Na kontrolnoj točki, odnosno informativnom punktu, policijski službenici alkotestirali su 46 vozača i niti kod jednog nije utvrđena prisutnost alkohola u organizmu, odnosno, svi su bili trijezni, priopćila je Policijska uprava istarska.

Budući da je vožnja u alkoholiziranom stanju jedan od četiri ubojice u prometu, vozačima je ukazano na opasnosti od upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola te su upućeni da i dalje nastave poštivati prometne propise.

Kako su pješaci jedna od najranjivijih skupina sudionika u prometu, policijski službenici do kraja godine provode i aktivnosti u sklopu projekta ”Budi vidljiv” pa su tako pješake uputili da za vrijeme kretanja noću ili u slučaju smanjene vidljivosti budu označeni nekim izvorom svjetlosti ili reflektirajućom materijom. Ukazano im je na pravilno kretanje po kolniku te da za prijelaz kolnika koriste obilježene pješačke prijelaze, a policijski službenici podijelili su im i reflektirajuće trake.

Aktivnosti na informativnom punktu zbog epidemioloških mjera provedene su uz primjenu individualnog pristupa vozačima i pješacima, a policijski službenici će nastaviti s provođenjem aktivnosti u cilju smanjenja prometnih nesreća i stradavanja u prometu.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari