Dan žalosti u Vukovarsko-srijemskoj županiji: Iz Mostara ispraćena tijela četvero poginulih studenata

Tijela Domagoja Rose (25), Tene Vračević (25), Antonije Šarić (22) i Vjekoslava Božanovića (24), četvero mladih ljudi koji su se u subotu utopili u Neretevi sjeverno od Mostara, u ponedjeljak su ispraćena ispred gradske mrtvačnice u Mostaru prema Vinkovcima gdje će biti pokopana, a prije toga održana je komemoracija na Sveučilištu u Mostaru gdje su studirali.

Prigodnoj molitvi i kratkom obraćanju nazočio je velik broj kolega studenata, profesora, građana Mostara koji su se sa suzama u očima oprostili od četvero Slavonaca.

Zbog tragične pogibije mladih studenata Antonije Šarić iz Komletinaca i Vjekoslava Božanovića iz Donjega Novog Sela u subotu u blizini Bijele, mjesta nedaleko od Mostara, vukovarsko-srijemski župan Božo Galić proglasio je utorak Danom žalosti u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Zastave Republike Hrvatske i Vukovarsko-srijemske županije bit će u utorak istaknute na pola koplja, a na svim zgradama u kojima su tijela državne vlasti i jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave bit će izvješene i crne zastave. Ujedno je preporučeno da se odgode kulturne, zabavne i športske priredbe.

Obiteljima poginulih Antonije Šarić i Vjekoslava Božanovića župan Božo Galić poslao je brzojav sućuti.

Antonija Šarić i Vjekoslav Božanović poginuli su u subotu kad je automobil kojim su se s još troje kolega vraćali kući za Božić sa studija na mostarskome Sveučilištu upao u Neretvu između Mostara i Jablanice.

Osim njih, u automobilu su poginule još dvije osobe s đakovačkog područja, a jedna je osoba preživjela.

U Hrvatskome domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru na prigodnoj komemoraciji rektorica Sveučilišta u Mostaru dr. sc. Ljerka Ostojić rekla je kako to sveučilište ‘od svoga nastanka do danas nije doživjelo tužniji skup’.

“Ovo Sveučilište nije doživjelo veću tragediju od te subote 19. prosinca 2015. Ovo Sveučilište nije doživjelo veći gubitak od smrti četvero naših studenata: Tene, Vjekoslava, Antonije i Domagoja”, rekla je rektorica Ostojić.

Izrazila je sućut obiteljima i pozvala sve okupljene da upute molitve Bogu kako bi podario snage ožalošćenima.

Za studente preminule u prometnoj nesreći u ponedjeljak navečer u crkvi svetoga Petra i Pavla u Mostaru služit će se sveta misa.

Četvero studenata utopilo se u subotu pošto se njihovo vozilo survalo u Neretvu, a Stjepan Bošković jedini je uspio isplivati i spasiti se.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari