SVIJEĆE I TUGA ZA PREMINULIMA

Video | Dario (48) je išao po suprugu kad mu je stablo smrskalo auto. Obitelj i kolege su shrvane:’Ostala je velika praznina’

Megaoluja u srijedu odnijela je četiri života. Senad je poginuo dok je sjedio na klupici. Među ozlijeđenima je bilo i djece, stablo je palo na automobil u kojem je bila četverogodišnjakinja. Imala je nagnječenje glave

Tisuću srušenih stabala i dva ugašena života. U smrskanom automobilu život je izgubio omiljen konobar zagrebačkog kafića. Darijo je 48-godišnji otac dvoje djece. Na njegovu radnom mjestu danas je velika tuga.

“Darijo je bio jako dobar, obiteljski čovjek. Bio je rijetko dobar kolega, pošten… Za njim ostaje velika praznina, nikad ga nitko neće moći nadomjestiti”, rekla nam danas njegova prijateljica Ružica.

Poginuo je na istoku grada dok je išao po suprugu

Nesretnom događaju je svjedočila Boba koja radi u obližnjem restoranu. “Pomagali su mu vatrogasci i Hitna, ja to nisam mogla gledati. Otišla sam, vatrogasci su tek bili došli. Još sam pod stresom što je sve moglo biti”, rekla je Boba.

Svijeće i na drugom kraju grada. Dok je sjedio na klupi poginuo je 50-godišnji Senad iz Dugava.

Razgovarali smo s njegovim prijateljem Tomislavom Maurovićem.

“Senad je bio moj školski kolega. Velika je tuga, najveća tuga je što smo njega izgubili. Šteta će se nadoknaditi, a za nas Dugavljanke, gubitak jednog vršnjaka je tragedija”, rekao je Tomislav.

Prisjeća se i kakav je Senad bio: “Osebujan lik, onako miran, tih. Ostala je supruga, obitelj… djeca.”

Imao je zdravstvenih problema, borio se, ali bitku s olujnim nevremenom izgubio je.

Njegova smrt pogodila je i Tomislava Salkića. “Da, sjedio je tu na klupi, vršnjaci smo i poznavao sam ga. Baš bizarna smrt, bizarna…”, rekao je Tomislav.

Nedjeljko Kosić svjedočio je pokušaju spašavanja života

“Užas! Došla je Hitna, to se nije vidjelo ispod drveća, to je bilo čudno. Sve je trajalo 5 minuta i stalo”, rekao je Nedjeljko.

Pravim čudom preživio je Indijac koji je bio u kranu. Pao je s više od 20 metara, oporavlja se u bolnici na Svetom Duhu. U posjet mu je nakon ministra zdravstva Vilija Beroša stigao i indijski veleposlanik.

Višnja Nesek Ada, pročelnica Objedinjenog hitnog bolničkog prijema u Kliničkoj bolnici Seti. Duh, dala je prognoze njegova oporavka: “Bit ću optimistična i reći da smo napravili nalaze, dobro se oporavlja… Osim te slomljene ruke, mislim da će biti dobro. Pacijent se dobro osjeća. Mislim da još nije svjestan što se dogodilo i kako je to uspio preživjeti”.

Najviše ozlijeđenih zbrinuto je u zagrebačkoj “Traumi”, ukupno njih 25. Među njima je bilo sedmero teže ozlijeđenih, bilo je i prijeloma. Dvoje pacijenata je zadržano u bolnici.

U KBC Sestara Milosrdnica zaprimljeno ih je još 13 ozlijeđenih. Neven Tučar, pomoćnik ravnatelja KBC-a Sestara Milosrdnica, dao je detalje njihova stanja: “Ostalo ih je dvoje na liječenju, nitko nije životno ugroženo. Sve su ozlijede posljedice udara stabala i sličnog. Vatrogasac se ozlijedio pilom, bit će dobro.”

Ozlijeđeno je i dvoje djece. Sedmogodišnja djevojčica koja je zbog naleta vjetra pala, ozlijedila koljena i lakat, a u padu stabla na automobil četverogodišnjakinja je zadobila nagnječenja glave. Obje su zbrinute u Klaićevoj bolnici, a potom puštene na kućnu njegu, izvještava Kristina Čirjak za RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari