POPUŠTANJE EPIDEMIOLOŠKIH MJERA

Detalji popuštanja mjera: ”Ugostitelji mogu prodavati sve što imaju na meniju ali sjedenja nema!”

Foto: Pixell

Premijer Andrej Plenković najavio je danas da se od 15. veljače otvaraju teretane i fitness centri, kafićima će se omogućiti prodaja kave za van, djeci će se omogućiti nastava u školama za strane jezike i radionicama, a radit će i kladionice, automat klubovi i casina.

Premijer je najavio da će se i dalje pratiti situacija, a iduće “prolazno vrijeme” za odluku o epidemiološkim mjerama je 1.ožujka.

Nakon završetka zatvorenog dijela sjednice zakazana je konferencija za novinare na kojoj je govorio premijer Andrej Plenković i ministri MarićAladrović i Ćorić, piše Net.hr

Ponovio je da su donesene odluke o popuštanju mjera te da će detalje sutra otkriti Stožer. “Vidjeli ste da mjere popuštamo u ugostiteljstvu, sportskim aktivnostima, u domeni djece i njihovih aktivnosti, te četvrtoj domeni koja se tiče kladionica i slično. Došli smo do takve epidemiološke slike da si to od 15. veljače možemo priuštiti”, rekao je.

Što se tiče dinamike cjepiva, rekao je da do kraja ožujka ukupno očekujemo više od 600.000 doza. “Što se pak tiče gospodarskih prognoza, vidimo da je EK snizila prognozu pada BDP-a za 2020., ali i  ima lo spustila prognozu rasta za ovu godinu. No, ona će i dalje biri jedna od najviših stopa rasta BDP-a u EU”, dodao je.

Plenković je rekao da se mjere za pomoć poduzetnicima nastavljaju. “Što se tiče veljače, sve naknade ostaju kako smo krenuli, povrh nakada za radnike 4000, fiksne troškove, nastavit će se dalje. Sve što zarade bit će ekstra”, rekao je Plenković.

“Nije prodaja samo kave. Oni će moći prodati čaj, piće, napitak, nije samo kava u pitanju. Nije coffe to go samo kava. Bitno je da ljudi mogu, koji nisu radili, moći će prodavati ono što imaju na svom meniju. Uzme se i šeće se”, rekao je.

Na pitanje o tome da oporba kritizira mjere, rekao je: “To je politiziranje koje me ne čudi. Važno je da postoje nove varijante, sojevi, zima je, mi smo odgovorni.”

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari