NEVJEROJATNA TRAGEDIJA

Detalji stravične nesreće u Italiji: Poginulo 14 osoba, među njima i dijete (9)

Foto: Twitter

Pri padu kabine žičare s dvadeset metara visine poginulo je 14 ljudi, od kojih pet Izraelaca. 

U trenutku pada u kabini je bilo barem 15 ljudi, a dvoje djece nakon nesreće je bilo u kritičnom stanju i prebačeno je u bolnicu u Torinu. Petogodišnje dijete zadobilo je teške ozljede glave i prijelome nogu, dok je devetogodišnje dijete reanimirano i prebačeno na odjel intenzivne skrbi, gdje je nekoliko sati kasnije preminulo, pišu Vijesti.hr

Talijanski predsjednik Sergio Mattarella i premijer Mario Draghi izrazili su duboku sućut.

Nesreća se dogodila oko 12,30 sati na 100 metara od posljednje visinske stanice žičare, a prema za sada poznatim informacija puknuo je kabel na najvišem dijelu

“Kabina je pala petnaestak metara i zabila se u drvo”, rekao je jedan lokalni karabinjer. Prve snimke s mjesta tragedije su prikazivale vatrogasce i policajce oko ostataka crveno-bijele kabine, koja je pala u teško dostupno šumovito područje.

Žičara je zatvorena 2014. godine zbog generalnog remonta i ponovno je otvorena dvije godine kasnije. Radovi su koštali 4 milijuna eura, pišu talijanski mediji-

Corriere della Sera objavio je imena žrtava današnje tragedije –  Amit Biran (30),Tal Peleg (26), Tom Biran (2), Barbara Cohen Konisky (71), Itshak Cohen (81), Mohammadreza Shahaisavandi (22), Serena Cosentino (27), Silvia Malnati (26), Alessandro Merlo (29), Vittorio Zorloni (54), Elisabetta Persanini (38), Angelo Vito Gasparro (45) i Roberta Pistolato (40).

Među žrtvama su Talijani, ali i strani turisti. Kako javlja Corriere, žrtve dolaze iz pet obitelji, od kojih su dvije stanovale u Lombardiji, jedna u Emilia Romaniji i jedna u Calabriji.

Među preminulima je i Roberta Pistolato koja je jučer trebala proslaviti  40. rođendan sa suprugom Angelom Vitom Gasparrom na jezeru Maggiore. Posljednji se put javila obitelji prije ukrcavanja na žičaru. Poslala im je poruku: “Penjemo se prema kabini”. Bila je to njezina posljednja poruka obitelji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari