RASVJETLJAVANJE OKOLNOSTI

Video | Detalji tragedije koja je Istru zavila u crno: ‘Taj klub ima terasu, balkon za pušenje…’

U međuvremenu su poznati i neke okolnosti tragedije. Maturanti su sa svojim vodičima i profesorima otišli na organizirani izlazak u klub u centar Praga

Učenici i profesori porečke srednje škole vratili su se iz Praga gdje je na ekskurziji preminuo maturant. Njihov kolega imao je tek 17 godina. Pao je s petog kata noćnog kluba, nešto iza ponoći s petka na subotu. “Tragedija je prije svega za obitelj, roditelje i prijatelje, ali i učenike i profesore naše škole, rekao je ravnatelj Srednje škole Mate Balota, Krešimir Bronić, i dalje u šoku.

U međuvremenu su poznate i neke okolnosti tragedije

Maturanti su sa svojim vodičima i profesorima otišli na organizirani izlazak u klub u centar Praga.,”Tamo su se naši maturanti zabavljali. Postoji jedan balkon, terasa na kojoj se može pušiti i jedna grupa se našla na tom mjestu, a mladić koji je preminuo pao je s te terase i na mjestu preminuo”, rekla je Ljiljana Pancirov, veleposlanica RH u Austriji, prenosi Danas.hr

Vlasnik putničke agencije Floris Milohanić ističe kako je odlučeno da se putovanje skrati pa su se već prošlu noć vratili kućama. “Mi smo ih dočekali, predali roditeljima. I roditelji i učenici su šoku”, govori ravnatelj.

Krizni tim pomaže prebroditi situaciju

Pokrenut je i krizni tim Ministarstva obrazovanja, u školu ulazi devetoro psihologa, socijalnih radnika i pedagoga. “To je jedan proces koji im omogućava procjenu vlastitih osjećaja, suočavanje s njima i prema svim pokazateljima takva intervencija olakšava prebroditi situaciju”, objašnjava zadaću tima njegova voditeljica Davorka Glavina Stanković. Pokušala je slikovito usporediti ulogu tima usporedbom s dubokom porezotinom. “Na ovo gledamo kao na preventivu – kao kad se porežete pa stavite antiseptik i flaster da se ne zagnoji. Ovo je rana na duši koja je u ovoj situaciji velika”, opisuje.

Tim će raditi s učenicama u četiri grupe, nude i savjetovalište za roditelje, a promjene u ponašanju će pratiti i profesori, prenosi Net.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari