DOBILI SPOR Udruga Franak građanima koji su imali kredite u švicarcima: Tužite banke

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Po procjeni Udruge Franak u tim postupcima banke bi mogle izgubiti od 10 do 15 milijardi kuna

Udruga Franak održala je konferenciju za medije u povodu pravomoćne presude Visokoga trgovačkog suda u kolektivnom sudskom procesu protiv osam banaka, kojom je potvrđeno da je svih osam tuženih banaka ugovaralo nepoštene i zbog toga ništetne odnosno nevažeće ugovorne odredbe o valutnoj klauzuli u švicarskim francima (CHF) i promjeni kamatne stope odlukom banke.

Iako postoji mogućnost žalbi banaka, Denis Smajo iz Udruge Franak je da je to praktički već ranije riješeno pred Ustavnim sudom, Vrhovnim sudom i Sudom EU, koji je u potpunosti stao na stranu potrošača.

Ines Bojić, koja je pisala ustavnu tužbu protiv osam banaka, članovima Udruge Franak i svima onima koji su imali kredite u švicarcima preporučila je da krenu u sudske postupke.

Po procjeni Udruge Franak u tim postupcima banke bi mogle izgubiti od 10 do 15 milijardi kuna, no očekuju i da bi moglo doći do nagodbe s bankama.
Vijesti.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari