STRUČNJAK ZA ALTERNATIVNU MEDICINU

Video | Drago Plečko o ljekovitosti morskog krastavaca: ‘Pomlađuje organizam, normalizira tlak, umiruje bol…

Drago Plečko je za RTL Direkt objasnio čemu u medicini mogu služiti morski krastavci

Kada su u pitanju alternativne metode liječenja, nema većeg autoriteta od Drage Plečka. Pa smo ga danas zamolili da nam objasni čemu to u medicini može služiti morski krastavac koji na nekim tržištima postiže ogromnu cijenu.

“Govorimo o trpovima, tih stotinjak vrsta koji idu pod zajednički naziv trepang koji su popularni u Kini, dalekom istoku Rusije i tom dijelu Azije. Postoji kukumarija. To je japanska verzija tog trpa. Ono što se događa i što je zapravo dalo veliku popularnost trpu je tvrdnja kineske tradicionalne medicine da pomlađuje organizam i obnavlja tkivo što je rijetkost. Tvrde i da je to slučaj sa srčanim mišićem. Odnosno da ljudi koji imaju problema sa srčanim mišićem, tvrdi se da ga oporavlja, što je senzacionalno. Normalizira tlak pa čak rješava bradikardiju i tahikardiju što je veliki problem u kardiologiji. Ekstrakti su to, jedan od njih umiruje bol kod jakih bolova kod artritisa”, rekao je Plečko za RTL.

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari