MALO DRUGAČIJI ŠOPING

Velika promjena na bankomatima potkraj godine, trajat će mjesec dana. Iz HNB-a objasnili o čemu se radi

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

‘Hrvatska je jedna od zemalja koja ima najviše bankomata po osobi u Europi’

Na sjednici Nacionalnoga vijeća za uvođenje eura, guverner HNB-a Boris Vujčić rekao je kako će se na svim bankomatima, neovisno o tome čijoj banci pripada, euri moći isplatiti bez posebne naknade između 15. prosinca i 15. siječnja.

“Bankomate treba prilagoditi za isplatu eura. Dio bankomata će do 31. prosinca., a pogotovo za vrijeme božićnog šopinga biti opskrbljen kunama. Većina bankomata će biti pripremljena za eure od 1. siječnja, ali će dio ostati s kunama. Od 15. siječnja očekujemo da svi bankomati imaju euro.

VIDEO DANA:

Između 15. prosinca i 15. siječnja odlučili smo da se neće naplaćivati naknade za korištenje bankomata druge banke za klijente banke, tako da će moći koristiti bilo koji bankomat. To je pogotovo važno za manje sredine gdje nema puno bankomata. Primjerice, dođete u šoping centar i vidite sedam bankomata različitih banaka. Pitanje je koliko je i to efikasno i na tome se radi. Hrvatska je jedna od zemalja koja ima najviše bankomata po osobi u Europi”, poručio je Vujčić, a prenosi NET.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views