STANJE U HRVATSKIM BOLNICAMA

Dramatična ispovijest mladog kirurga: ‘Ne stignem na WC, a plaćaju me kao čistačicu. Plačem kao kišna godina’

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Požalio se da radi mnoge prekovremene sate i da je izgubio sve prijatelje i kontakt s obitelji

Da je stanje u hrvatskim bolnicama teško nije neka tajna, no javnost uglavnom ne zna koliki zaista teret podnose naši liječnici i medicinske sestre. Svjedočanstvo mladog specijalizanta kirurgije još je jedna od priča zbog koje se sve više medicinskog osoblja odlučuje na odlazak u inozemstvo, prenose RTL Vijesti.

“24h dežurstvo, rad do 5 ujutro bez prestanka toliko da ne stigneš ni na wc, 68 pregleda (1 liječnik). Ukupno 105 pregleda za 2 specijalizanta, završen posao u 4:30 ujutro. Krenuli spavati, dolazi još jedan akutni abdomen u 4:50 ujutro. Izgubio sve prijatelje, sve kontakte s obitelji. Za asistiranje u sali, pisanje papirologije, dežuranje u OHBP-u, 0 edukacije”, napisao je specijalizant u anonimnoj objavi objavljenoj na Facebook stranici HUBOL – Hrvatska udruga bolničkih liječnika.

Još je veći problem od navedenog to što za svu žrtvu koju podnose specijalizanti ne dobivaju pravednu naknadu, žali se specijalizant.

“Ukupnog rada preko 280 sati mjesečno od kojih plaćeno možda 200. Sve to za 12.000 kn. 50 kuna satnica. Satnica čistačice u Zagrebu. Evo, konačno sjeo na wc u dežurstvu u 5:15 ujutro, plačem ko kišna godina, iščekujem novi poziv i pitam se šta mi je ovo trebalo u životu, da se rodim u zemlji gdje se po liječniku pljuje i blati od puka do države za 50 kn sat”, zaključio je mladi kirurg.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari