APEL ZDRAVSTVENIM DJELATNICIMA

Dramatični poziv Beroša na mobilizaciju: ‘Možemo i moramo pojačati naše kapacitete…’

Foto: Davor Pongracic/CROPIX/POOL/PIXSELL

Ministar Beroš osvrnuo se i na nešto niže brojke novozaraženih

Ministar zdravstva Vili Beroš pojasnio je svoj današnji poziv na mobilizaciju. Rekao je da Hrvatska može mobilizirati puno više kapaciteta u zdravstvu od sadašnjih.

“Svaki djelatnik u zdravstvu mora situaciju shvatiti ozbiljno i dati maksimalan doprinos. Brojke nam znatno rastu. Moguće je, možemo i moramo pojačati naše kapacitete. Stalno govorim da postoje planovi za postepenu aktivaciju zdravstvenog sustava. Danas je dan s najviše preminulih. Moramo upregnuti sve kapacitete da aktivno odgovorimo ovom izazovu. Svjedočimo tome da se KB Dubrava polako puni, dolaze novi respiratori i ljudi. Nakon toga u drugoj fazi dolaze Arena i ekspedicijski kampovi. Razmišljamo o svim detaljima”, rekao je Beroš za N1 televiziju.

Kazao je da je formiran registar onih koji su preboljeli Covid te da su ti ljudi “osnova brobe pro futuro”.

“Nastojimo angažirati i studente završnih godina medicinskih fakulteta, učenice i učenike medicinske škole, tisuću njegovateljica je na Zavodu za zapošljavanje. Moj poziv na mobilizaciju bio je usmjeren u tom smislu da svatko od nas u ovom trenutku mora dati svoj maksimum. To se odnosi na sve i svih. To je važno zbog homogenizacije. Virus je tu, on nije prevara. Naši sugrađani svakog dana oboljevaju”, rekao je Beroš.

Osvrnuo se i na današnje nešto niže brojke novozaraženih te dao svoje mišljenje jesu li mjere polučile učinak.

“Bilo bi optimalno da je to tako, ali kao što jedna lasta ne čini proljeće, tako ni današnje brojke ne znače da su mjere polučile učinak. To bi bio sjajan znak ako bi to značilo da smo na tragu i da smo se svi počeli ponašati odgovorno”, kazao je Beroš.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari