GORI ŠUMA

DRON MINISTARSTVA MORA SE SRUŠIO NA BRAČU: Izazvao je požar s kojim se bore vatrogasci!

Dron koji se u petak ujutro srušio u blizini zračne luke na Braču izazvao je požar koji gase vatrogasci, doznaje se u Vatrogasno-operativnom centru Split

Dron je pao u Gornjem Humcu u blizini zračne luke oko 9 sati, a nakon toga buknuo je požar. Gori borova šuma na nepristupačnom terenu.

Gorivo je izazvalo požar

Po dojavi o padu interventne službe izašle su na teren, a sukladno pravilima sigurnosti zračnoga prometa obavještena su sva nadležna tijela. Prema dostupnim informacijama nema ozlijeđenih osoba, kao niti materijalne štete na objektima.

Bespilotni zrakoplov je, prema današnjem rasporedu, trebao obavljati redovne aktivnosti vezane uz podršku sigurnosti plovidbe i zaštite mora, u sklopu usluga koje državama članicama Europske unije stavlja na raspolaganje Europska agencija za pomorsku sigurnost EMSA. Koristi ga Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

”Bio sam na bračkom aerodromu i u jednom trenutku su svi počeli trčati. Vatrogasci su krenuli s bračkog aerodroma put Bola. Putem smo naišli na mjesto pada gdje je izbio požar. Vidjeli smo već četiri vatrogasna vozila u tom smjeru”, rekao je svjedok za Dalmaciju Danas.

”Trenutno je opožarena površina oko 100 kvadrata borove šume na nepristupačnom terenu. Požar gase vatrogasci DVD Supetar, Bol, Pučišća i Selca”, kazao je vatrogasni zapovjednik Nikola Martinić Dragan.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari