HIT LOKACIJA

Galerija | Dvorac Miramare: Prekrasan dvorac u obližnjem Trstu privlači sve veći broj Riječana na vikend izlete!

Dvorac Miramare izgrađen u 19. stoljeću za austrijskog nadvojvodu Maksimilijana i njegovu suprugu Charlotte, a u nastavku saznajte sve o njemu.

Dvorac Miramare izgrađen u 19. stoljeću za austrijskog nadvojvodu Maksimilijana i njegovu suprugu Charlotte od Belgije. Dvorac je smješten u blizini grada Trsta na obali Tršćanskog zaljeva i odlična je ideja za kratki izlet, a posebice za Riječane koji u sve većem broju prepoznaju ovu lokaciju.

Dvorac Miramare je izgrađen je između 1856. i 1860. prema nacrtu bečkog arhitekta Karla Junkera po nalogu nadvojvode Maksimilijana Habsburškog cara Meksika.

Massimiliano, kako su ga Talijani zvali, brat cara Franje Josipa, sa suprugom Carlottom od Belgije, kćeri Leopolda I, kralja Belgije, ušao je u dvorac na Badnjak 1860. nakon što su dvije godine živjeli u manjoj rezidenciji unutar golemog parka dvorca, izgrađenog ciljano dok su čekali dovršetak radova na glavnom dvorcu.

U to vrijeme Massimiliano je obnašao dužnost guvernera Lombardije-Veneto pa nije često boravio u dvorcu. Godine 1861. otišao je na dugo putovanje u Brazil, a 1864. otplovio je u Meksiko gdje je okrunjen za cara i gdje je 19. lipnja 1867. ubijen u dobi od 35 godina.

Kažu da Maximilianov duh nikad nije napustio Miramare, već da svake noći luta u velikom parku dvorca.

Kao i svaki dvorac, tako i dvorac Miramare čuva svoje tajne što vam daje dodatan razlog da ga posjetite, baš kao i vrtovi koji okružuju ovaj dvorac, a koji su kao stvoreni za ugodnu, proljetnu šetnju.

U vrtovima se nalazi i kafić u kojem možete predahnuti i popiti odličnu kavu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari