EKSKLUZIVNE SNIMKE: Jesu li li Orešković i Vujčić uvjerili vlasnike hrvatskog duga u gospodarski uzlet?

Mandatar Tihomir Orešković već je počeo raditi pa je s guvernerom Borisom Vujčićem otputovao u austrijski Kitzbühel, gdje je razgovarao s bankarskom elitom o hrvatskom javnom dugu

Dok tehnička Vlada pakira stvari, u Saboru se priprema teren za kabinet Tihomira Oreškovića.

Sljedećeg petka, 22. siječnja, što je i zadnji rok, Vlada i njezin program bit će predstavljeni Saboru te će biti glasano o povjerenju premijeru i njegovim ministrima.

Mandatar Tihomir Orešković već je počeo raditi pa je s guvernerom Borisom Vujčićem otputovao u austrijski Kitzbühel, gdje je razgovarao s bankarskom elitom o hrvatskom javnom dugu.

RTL-ov reporter Boris Mišević koji se nalazi Kitzbühel javlja kako je prije nešto više od sat vremena završio sastanak Oreškovića i Vujčića s 80 najvećih svjetskih bankara i insvestitora.

Zadnje informacije govore kako je svjetska financijska elita izuzetno zadovoljna što je prvi put jedan član hrvatske vlade, odnosno budući premijer, došao s njima na razgovor i pokazao im plan strukturnih reformi javnog duga.

Kako doznaje RTL, bankari su izuzetno zadovoljni onime što su čuli te da su u planu Tihomira Oreškovića neki potezi koji se u hrvatskoj politici još nisu povukli.
Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari