ČIN PROTESTA BAVARSKOG ZASTUPNIKA: Poslao autobus sirijskih izbjeglica kancelarki Merkel!

Organizacija za zaštitu prava migranata Pro Asyl je kritizirala inicijativu bavarskog dužnosnika Peter Dreier koji je pred ured kancelarke Angele Merkel poslao autobus s 31 Sirijca

Jedan nezadovoljni bavarski dužnosnik poslao je u četvrtak autobus s 31 Sirijcem pred ured kancelarke u Berlin u znak prosvjeda protiv njezine politike prihvata migranata.

Predsjednik ruralnog okruga Landshut Peter Dreier je rekao da je to čin očajnika kojim želi poslati znak da ne mogu i ne moraju nastaviti s političkom prihvata izbjeglica, prenosi Hina.

S 31 muškarcem koji su već dobili status izbjeglica, vozilo je bilo parkirano oko dva sata ispred drugog ulaza u ured kancelarke i zatim su izbjeglice odvedene u hotel, čije troškove se Dreier obvezao preuzeti, prema novinaru agencije France presse.

“Pokušavamo uključiti te ljude, ali to neće ići ukoliko stigne još jedan val od milijun migranata”, rekao je Dreieir na tv-kanalu N24 o rekordnom broju od 1,1 milijun tražitelja azila registriranih prošle godine u Njemačkoj.

U Berlinu je mjesni zastupnik pred stotinjaka novinare izrazio žaljenje što niti jedan predstavnik kancelarke Merkel nije došao s njim razgovarati.

Organizacija za zaštitu prava migranata Pro Asyl je kritizirala tu inicijativu.

U priopćenju je glasnogovornik Angele Merkel rekao da je vlada svjesna izazova pred kojima su lokalne zajednice uslijed priljeva migranata, ali da im daje financijsku podršku te se trudi mjerama na europskoj i međunarodnoj razini smanjiti broj pridošlica.

Peter Dreier pripada bavarskoj stranci Slobodni birači. (Vijesti.hr)

Foto: Screenshot: YouTube

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari