EKSKLUZIVNO Zbog štrajka će se skratiti praznici jer je potrebno nadoknaditi 15 dana nastave

Premijer Plenković ponovio je kako je Vladin cilj što prije uspostaviti normalni tijek nastave

Vladajući ne čekaju rezultate referenduma prosvjetara o tome prihvaćaju li njihovu ponudu o rastu plaća ili ne pa su, neslužbeno doznaje RTL Direkt, odlučili produžiti školsku godinu zbog čega će se za toliko skratiti školski praznici!

Izgubljeno je 15 dana, a neslužbeno doznajemo, u petak će biti predstavljena analiza Ministarstva znanosti i obrazovanja u kojoj će se nalaziti rješenja za nadoknadu nastave i skraćenje praznika.

Štrajk traje 34. dan zbog čega se već neko vrijeme govori o nadoknadi, a samim time i skraćivanju školskih praznika. Javno je to prva ovog tjedna spomenula ministrica Blažena Divjak i njezine riječi kod prosvjetara, ali i učenika nisu naišle na pozitivne reakcije.

Također, premijer Andrej Plenković ponovio je kako je Vladin cilj uspostava normalnog tijeka nastave što prije, u interesu djece, obitelji i roditelja.

“Dakle, normalizacija situacije u hrvatskim školama, pogotovo s obzirom na sve ono što smo dosad učinili i što smo ponudili u pogledu unaprjeđenja materijalnih prava, u konačnici i primanja naših nastavnika i profesora i ukupnih ulaganja u sustav znanosti i obrazovanja u našem mandatu, ne samo u konkretnom pitanju”, kazao je premijer i dodao da su roditelji frustrirani i ljutiti:

“Tu više ne možemo govoriti o solidariziranju i simpatiji, imamo ljude koji sada imaju problem kamo s djecom toliko dugo.”
Vijesti.hr
Foto: Pixsell

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari