Tata malene Mile uputio snažnu podršku prosvjetarima: ‘Sad je jasno zašto je Ježurka Ježić odstrijeljen…’

Foto: Marko Lukunic/Pixsell

“Nemojte hraniti višak zaposlenih i hijene, nemojte odustati, nemojte se sad povući”, poručio je prosvjetarima Rončević

Marin Rončević, otac malene Mile, koja je ujedinila Hrvatsku u velikoj akciji prikupljanja sredstava za njezin odlazak na liječenje u Ameriku, uputio je snažnu poruku podrške prosvjetnim djelatnicima koji se štrajkom bore za veće plaće.

Čestitao im je na zajedništvu i poručio da ne odustaju. Usput im je napisao i poučnu priču koju je napisao za svoju djecu, ali ona za sada ima dva moguća raspleta, slično kao i priča prosvjetara.

I samo usput, za sve koje zanima, malena Mila je dobro.

Objavu Marina Rončevića u grupi na Facebooku Podrška roditelja nastavnicima u štrajku prenosimo u cijelosti:

“Znači, odradili ste vrhunski posao, nisu vas uspjeli razjediniti, niti pokolebati, čestitam. Sad, s obzirom da vas nisu uspjeli razjediniti na razini individualaca iz prosvjete, pokušat će to učiniti na razini prosvjeta vs. ostatak javnog sektora. S obzirom da ste mi ukazali veliku čast i onako lijepo prihvatili podršku koju sam vam dao, odlučio sam s vama podijeliti kratku priču koju sam napisao svojoj djeci (kad malo odrastu):

“Ne tako davno, na jednoj prekrasnoj livadi s 1000 otoka, živjelo je krdo bizona. Bizoni su bili dobri, pošteni i snažni, ali plahi i izrazito kratkog pamćenja. Pod dosta nejasnim okolnostima, njima su pred četvrt stoljeća nekako zavladale hijene. Bizoni su bili uvjereni da se radi o dva čopora hijena, jer su jedne bile plave, a druge crvene boje, ali u biti radilo se o potpuno istom čoporu. Ono što nikako nije jasno u cijeloj priči je zašto su bizoni dopuštali da im hijene otimaju resurse s te livade, obzirom da su bili brojčano izrazito nadmoćni i dovoljno snažni da se obrane. Jednoga dana, kad su hijene stvarno pretjerale i pogazile prethodni dogovor s inače najtišim dijelom krda, oni su se pobunili i pristojno zatražili ono što im pripada. Hijene su naravno odbile i napale taj dio krda, pokušavši izolirati par isturenih pojedinaca koji su se najvise izložili. Međutim, nije im uspjelo, krdo se zgusnulo i pokazalo rogove. Čak štovise, u tom se pokušaju čopor hijena skoro raspao – hijena koja je bila zadužena za taj dio krda nije niti izašla iz jazbine, pa ju je druga hijena koja je umjesto nje morala voditi napad prozvala, a kralj hijena nije imao pojma što su se dogovorili međusobno… Međutim, hijene su se brzo reorganizirale i odlučile su promijeniti taktiku. Napast će taj mali tihi dio krda, tako što će ostatku krda obećati 15x vise nego što su ovi tihi tražili, a pritom će i obećati da će trava biti zelenija i ukusnija nego dosad, iako uopće nisu imali pojma kako će to učiniti…”

E sad, tu sam stao, ne znam kako dalje. Imam dva kraja –

1.) Ostatak krda je rekao – vau, to je super ponuda. Možda nije realno i pravedno i pošteno, ali pristat ćemo jer zaboravljamo sve za pet minuta i nema veze što će to potpuno sje*** livadu i što će hijene opet uzet najviše i što nismo rješili problem zbog kojeg se dio naše ekipe buni…

2.) Ostatak krda je hijenama rekao da odje** i nije im dozvolio da dodatno ocarine i unište prekrasnu, ali osiromašenu livadu s koje se svi hrane…

Ovo pod brojem 1. bi bio super kraj kad među bizonima ne bi bile hijene i velik broj onih bizona koje su tamo postavile hijene, a koji ničim ne doprinose krdu, nitko ne zna koja je njihova uloga, a žive na grbači siromašne livade i drugih bizona i tako uništavaju ekosistem.

Ovo 2. priželjkujemo svi mi koji iskreno stojimo uz vas i koji upozoravamo, ovaj put sve, a ne samo prosvjetare, na već spomenutu taktiku divide et impera.
Jučer su vas dijelili među sobom, danas preko vasih leđa rade podjelu među cijelim javnim sektorom i prave se tužni, iznenađeni i mutavi.

Potrudite se da u uši vaših kolega iz javnog sektora i drugih sindikata uđe činjenica da ne morate nahraniti hijene da bi dobili veći dio livade. Možete pristati na pojedina sektorska/sindikalna povećanja plaća i ciljane tražene uvjete AKO I SAMO AKO OSTANETE SLOŽNI UZ PODRŠKU OSTALOG DIJELA JAVNOSTI. Nemojte hraniti višak zaposlenih i hijene, nemojte odustati, nemojte se sad povući. Aktivirajte se, educirajte kolege, dajte im recept za uspjeh, ali ne popuštajte – većinu imate. Čak i ako to ne shvaćaju, radite im uslugu dugoročno.

I za kraj, pitat će mnogi, pa dobro di su tu privatnici, ljudi iz realnog sektora??? E pa oni su zelena trava, zato ih se ne smije gazit, nego ih se mora održavat i dat im slobodan prostor da rastu. Oni su kičma i najosjetljiviji dio ekosustava, iako još to mnogi ne razumiju ili ne prihvaćaju, ali o travi u jednoj drugoj priči…

Ugodan ostatak dana i ništa vam ne želim više nego da uspijemo dovesti pravdu na tu livadu…

P.S. Ako se itko još uvijek pita zašto je Ježurka Ježić odstrijeljen iz lektire, sad zna odgovor. Nepoželjan je i opasan svatko onaj koji bezrezervno brani pravo koje mu pripada, bez obzira koliko to pravo bilo temeljno.

Hvala na lijepim željama, Mila je dobro. Sretno i samo jako!”

 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari