Englezi vabe hrvatske liječnike, nude visoke plaće, ugovor, stan: ‘Danas je svijet otvoren…’

Nije određeno koliko se stručnjaka iz EU zemalja može javiti na posao

Poljska agencija Paragon poziva hrvatske obiteljske liječnike na rad u Veliku Britaniju. Nude im ugovor na neodređeno vrijeme, godišnju plaću 50.000-65.000 kuna mjesečno, besplatan tečaj engleskog jezika, pomoć pri preseljenju i pronalasku stana, vrtića, škole, otvaranja računa, piše Večernji list.

Poziva ih britanski National Health Service (NHS) iz kojeg su angažirali spomenutu poljsku agenciju da im pomogne u dovođenju obiteljskih liječnika iz zemalja EU.

Poznato je da Engleskoj manjka liječnika, kao i nizu drugih zapadnih zemalja. Nije određeno koliko se stručnjaka iz EU zemalja može javiti na posao.

“Danas je svijet otvoren i ovaj poziv upravo to pokazuje, priliku da više ne slušamo političare”, komentira obiteljska liječnica i predsjednica Koordinacjije hrvatske obiteljske medicine dr. Vikica Krolo te dodaje kako se broj njezinih kolega posljednjih godina smanjuje te ih je sada oko 2100, prenosi Večernji list.
Vijesti.hr
Foto: Ilustracija/Goran Stanzl/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari