PROGNOZA

Video | Evo kakvo vrijeme nas očekuje za vikend: Od ponedjeljka već stiže promjena koja će obilježiti idući tjedan

Petak, ujutro i prijepodne, donosi barem djelomice, češće i pretežno vedro vrijeme, osobito na istoku i jugu zemlje

Do kraja tjedna očekuje nas više suhog vremena, a vikend će biti idealan za boravak na otvorenome, osobito subota, prognoza je Danas.hr.

Petak, ujutro i prijepodne, donosi barem djelomice, češće i pretežno vedro vrijeme, osobito na istoku i jugu zemlje.

Nešto promjenjive naoblake može biti oko Kvarnera i na zapadu, bez oborina. U unutrašnjosti mjestimice može biti kratkotrajne magle, uglavnom u Posavini i po kotlinama Like i Dalmatinske zagore. Postoji mala mogućnost za sumaglicu i na moru srednjeg te dijelu južnog Jadrana. Vjetar slab, tek pod Velebitom kratko još umjerena bura. Jutro malo manje svježe.

Temperature od 18 do 20 stupnjeva

U središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj barem djelomice sunčano. Bit će ponovno razvoja oblaka, ali vjerojatnost za lokalni pljusak je mala. Zapuhat će prolazno slab do rijetko umjeren sjeveroistočnjak, ali bit će ugodnih 19 stupnjeva.

Na istoku zemlje pretežno sunčano, malo više oblaka moguće je u zapadnoj Posavini i oko slavonskog gorja. Vjetar slab do umjeren sjeverni. Temperatura između 18 i 20 stupnjeva.

U Dalmaciji sunčanije na obali i otocima, dok u zaleđu može pasti koji lokalni pljusak uz grmljavinu, ali rjeđe nego jučer. Zapuhat će slab vjetar s mora, a temperatura će biti oko 20 stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu i u gorju bit će izmjena sunčanih i oblačnih razdoblja uz više sunca na obali. U unutrašnjosti Istre bit će povremeno više oblaka, oko Učke te u Gorskom kotaru i Lici. Mjestimice je moguća kiša ili kraći grmljavinski pljusak. Temperatura slična ili malo viša od jučerašnje.

Za vikend u unutrašnjosti zemlje povoljnije i stabilnije vrijeme. Sunčanije, uglavnom suho, danju toplije, temperatura malo iznad 20 stupnjeva. No, već u noći na ponedjeljak stiže novo jače naoblačenje s kišom i svježijim zrakom koji će obilježiti veći dio idućeg tjedna.

Na Jadranu sunčano i vedro te od nedjelje malo toplije, kada će postupno rasti naoblaka uz južinu, najprije na sjevernom dijelu. to je uvod u vjetrovit i kišovit početak idućeg tjedna. Bit će pljuskova, nerijetko i grmljavine, moguće su nevere, a oblaci će se postupno razilaziti do srijede kada će ih rastjerati bura.

HAK: Magla smanjuje vidljivost u Lici, mogući zastoji zbog radova

Smanjena je vidljivost zbog magle mjestimice u Lici, a zastoji su povremeno na dionicama cesta gdje traju radovi te na gradskim prometnicama, izvijestio je u petak ujutro Hrvatski autoklub (HAK), pozivajući vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac, uključujući zagrebačku obilaznicu na snazi je privremena regulacija prometa.

Na graničnom prijelazu sa Srbijom Tovarnik (Šid) teretna vozila čekaju tri sata na ulazu i jedan sat na izlazu.

U pomorskom prometu nema poteškoća, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari