DRAMA NA MORU! Žena pala s kruzera, cijelu noć provela u moru: ‘Uočili smo je 1300 m od mjesta nesreće…’

Foto: MORH

Britanska državljanka pala je s kruzera Norvegian star oko ponoći, pronađena je tek nakon 10 sati

Nevjerojatnu sreću imala je Britanka koja je više od 10 sati provela u moru nakon što je pala s kruzera koji je plovio sjevernim Jadranom.

Naime, žena je s broda “Norvegian star” pala noćas (sa subote na nedjelju) oko 23:45, a snage obalne straže s ophodnim brodom i zrakoplovom u potragu su krenuli u nedjelju ujutro oko 6.30. na zahtjev Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru Rijeka.

Posada broda Hrvatske ratne mornarice je na temelju dobivenih podataka o stanju vjetra i mora u trenutku nesreće, kao i preciznog izračuna o mogućoj poziciji nestale osobe u trenutku dolaska broda u područje traganja, oko 9.40 sati uočila osobu u moru te je brzom akcijom plivača spasioca, u 9.45 sati žena spašena te ukrcana na brod Obalne straže RH.

U koordinaciji s MRCC Rijeka, a s obzirom na dobro zdravstveno stanje, brodom je prevezena u Pulu, priopćeno je iz MORH-a.

Ophodni brod OB-03 “Cavtat” nestalu osobu pronašao je na oko 1300 m udaljenosti od mjesta nesreće te 60 NM od luke Vargarola iz koje je isplovio u potragu.

Zapovjednik broda, poručnik fregate Lovro Orešković o samoj akciji je rekao: “Spasili smo jedan ljudski život. Taj osjećaj ne može se mjeriti ni sa čime. U svim segmentima ove zaista dramatične situacije pokazali smo da smo dobro obučeni i uvježbani. Ponosan sam na cijelu posadu broda, a posebno na kolegu, poručnika korvete Marina Delića, plivača spasioca, koji je gospođu, vidno onemoćalu dugotrajnim boravkom u moru, iznio iz mora na palubu broda.”

Prema podacima navedenim u zahtjevu MRCC-a, u istu potragu bili su uključeni i plovilo Lučke kapetanije Rijeka te tri civilna broda.
Vijesti.hr
Foto: MORH

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari