SAVJETI ZA KUPCE: ‘Imate pravo reklamirati cipelu ako se potrga peta iako je bila na sniženju’

Foto: Ilustracija

Zadnji trzaji ljetnih sniženja mame građane u trgovačke centre

Više u VIDEOPRILOGU IZNAD!

Finale je sniženja, a snižene robe gotovo da i nema. Prema zakonu stara kolekcija trebala bi se moći kupiti i do 70 posto jeftinije. Stoga smo u inspekciju krenuli s dvjema ženama. I to ne bilo kojima, već onima koje u Hrvatskoj o trgovinama i zaštiti potrošača imaju sve u malom prstu. I potvrdile su nam da se može uštedjeti, ali još uvijek hrvatska sniženja kaskaju za stranima.

Rasprodaja od izloga do izloga. Zadnji trzaji ljetnih sniženja mame građane u trgovačke centre. Uštedjeti se može na manjim zalihama ljetnih i zimskih lanjskih kolekcija.

Ljetni lovci na popuste sredinom kolovoza mogu pronaći robu sniženu do 70 posto. Najprodavanije na sniženju su odjeća i obuća. Posljednje dvije godine popusti su najviši do sada i to prema svjetskim standardima.

“Očito čekamo ta sniženja kako bi obnovili odjevne predmete i druge kategorije trgovine i tu potrošnja raste do nekakvih 30 posto”, rekla je Tomislava Ravlić, direktorica sektora za trgovinu HGK.

Na svakom artiklu mora pisati stara i nova cijena, upozoravaju iz udruge za zaštitu potrošača.

“Najčešće se događa da su povoljne reklame, a kada uđete unutra sve je sniženo 20 i 30 posto, a ono što je sniženo na 70 i 80 posto ne možete nigdje naći”, komentira Ana Knežević, predsjednica Hrvatske udruge za zaštitu potrošača.

No, prije kupnje bi se trebalo raspitati oko mogućnosti povrata i zamjene robe.

“Svu robu koja je kupljena na sniženju vrijede zakonske odredbe o materijalnom nedostatku osim robe s greškom. Ako smo kupili cipelu pa mi se nakon dva tjedna strgala peta, imam to pravo reklamirati”, ističe Knežević.

Ipak najveća pomama za trgovačkim centrima očekuje se zadnjeg vikenda prije početka školske godine.
Donna Diana Prčić

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari