IZBORI 2015 Glasali predsjednica Grabar Kitarović, Milanović, Karamarko, Pusić, Petrov. Sinčić, Bandić…

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović glasovala je u nedjelju ujutro na izborima za 8. saziv Hrvatskoga sabora i pozvala sve građane s pravom glasa da to isto učine “jer danas biramo svoju sudbinu za sljedeće četiri godine”.
“Pozivam sve državljane Republike Hrvatske s pravom glasa da pristupe izborima i daju svoj glas jer danas biramo svoju sudbinu za sljedeće četiri godine”, kazala je hrvatska predsjednica.
Kratku izjavu Grabar-Kitarović dala je nakon što je glasovala na glasačkom mjestu u zagrebačkoj Bauerovoj ulici. Uz nju, glasovao je i njezin suprug Jakov.
Predsjednica će u nedjelju navečer na Pantovčaku čekati da Državno izborno povjerenstvo (DIP) objavi prve neslužbene rezultate izbora, a potom će dati izjavu.
Konferenciju za novinare DIP-a Grabar-Kitarović pratit će u svome uredu zajedno s najbližim suradnicima, a izjavu će dati u obnovljenom press-centru koji je u toj funkciji zadnji put korišten u vrijeme prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana.

Hrvatski premijer i predsjednik SDP-a Zoran Milanović sa suprugom Sanjom je u nedjelju ujutro glasovao na biračkom mjestu u osnovnoj školi u zagrebačkoj Kranjčevićevoj ulici te pozvao građane koji još nisu ispunili svoju građansku dužnost da to učine.
“Ljudi, znate koliko je to važno. Ovo su najvažniji izbori u zadnje četiri godine, sve ovo ranije je bilo samo igra. Ovo je pravi posao”, poručio je Milanović, koji se nada dobrom odazivu birača na današnjim parlamentarnim izborima.
Na pitanje kako planira provesti izbornu nedjelju odgovorio je citirajući stihove iz pjesme “Odlazak” Tina Ujevića, “u slutnji, u čežnji daljine, daljine, u srcu, u dahu, planine, planine”. “Idemo u planine”, rekao je Milanović te dodao kako će se naći sa suradnicima i “neće plandovati, jer ima posla i danas”.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, u pratnji starije kćeri Lane, glasovao je u nedjelju na biračkom mjestu u zagrebačkoj VII. gimnaziji poručivši kako je uvjeren da će ovi parlamentarni izbori biti praznik demokracije.
“Optimističan sam glede izbornih rezultata i vjerujem da će izlaznost biti velika”, rekao je Karamarko novinarima nakon glasovanja.

Drago Prgomet, prvi na listi MOST nezavisne liste u I. izbornoj jedinici, glasovao je u nedjelju na biračkom mjestu u Osnovnoj školi “Silvije Strahimir Kranjčević” u Bogišićevoj ulici u Zagrebu te rekao kako očekuje veći odaziv birača nego na prošlim izborima.

Supredsjednik stranke “Živi zid” Ivan Vilibor Sinčić glasovao je u Karlovcu, na biračkom mjestu Donja Jelsa, u VII. izbornoj jedinici, gdje je prvi na listi.
Nakon glasovanja je pozvao sve hrvatske građane da izađu na izbore i ne dozvole da netko drugi glasuje u njihove ime te da glasaju prema svojoj savjesti.
Na pitanje novinara odgovorio je da je svoje pravo glasa on iskoristio čim je navršio 18 godina, a bili su to izbori za mjesnu samoupravu.

Predsjednik stranke Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić glasovao je u nedjelju u 7 sati, odmah nakon otvaranja birališta, na biračkom mjestu u Njegoševoj ulici na zagrebačkoj Pešćenici te poručio kako je uvjeren da će izlaznost na parlamentarne izbore biti veća od 60 posto.

Nakon glasovanja Bandić je novinarima izjavio kako želi da 8. studeni 2015. bude istinski praznik demokracije. “Iz dva razloga – zato što svake četiri godine ljudi imaju pravo odlučivati o svojoj sudbini. Ja sam uvjeren da će 8. studeni biti zapisan u povijesti'”, istaknuo je Bandić.

(Hina)

foto: Hina

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari