IZBORI 2015. DIP: Birališta otvorena na vrijeme, nema dojava o problemima

Sva biračka mjesta za izbor novog saziva Hrvatskog sabora, kako u Hrvatskoj, tako i u inozemstvu, na vrijeme su otvorena, s terena nema dojava o problemima, ističu u nedjelju ujutro u Državnom izbornom povjerenstvu (DIP).

Izborna povjerenstva izbornih jedinica potvrdila su nam da je sve u redu i regularno, kaže potpredsjednica DIP-a Ana Lovrin.

Na vrijeme su u nedjelju ujutro otvorena i biračka mjesta u europskim zemljama, gdje za novi Sabor glasuju hrvatski državljani bez prebivališta u Hrvatskoj. Najviše mjesta, 33, otvoreno je u BiH, te u Njemačkoj, njih 18.
Po našim informacijama, na biralištima u BiH jutros nema gužvi, kao ni dojava o eventualnim nepravilnostima, kaže Renata Šantek, potpredsjednica DIP-a nadležna za provedbu hrvatskih parlamentranih izbora u 48 država diljem svijeta.

Zbog vremenske razlike, u nekima od njih izbori su, mjereno hrvatskim vremenom, počeli u petak navečer i završit će u nedjelju do podne. Tako se u 9 sati po našem vremenu zatvaraju tri birališta u Australiji, u Cannberi, Melbournu i Sydneyu.

U inozemstvu se za Hrvatski sabor glasuje dva dana, u subotu, 7. i nedjelju, 8. studenoga, a hrvatski državljani bez prebivališta u Hrvatskoj imaju pravo izabrati tri, od ukupno 151 saborskog zastupnika.

U Hrvatskoj i inozemstvu otvoreno je oko sedam tisuća biračkih mjesta.
Kakav je interes birača za saborske izbore znat će se u podne, kada će DIP objaviti podatke o odazivu do 11, 30 sati.
Prve izborne rezultate, sa oko 15 posto biračkih mjesta, Povjerenstvo će objaviti u 22 sata, dok bi u ponoć trebali biti poznati podaci za oko 80 posto mjesta.

(Hina)

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views