Kolinda Grabar-Kitarović sa suzama u očima: ‘Ostanimo ujedinjeni, okupljeni za našu Hrvatsku’

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Još uvijek aktualna predsjednica u svoj je stožer stigla uz pjesmu “Zemljo moja”

Kolinda Grabar-Kitarović više neće biti predsjednica Republike Hrvatske. Jasno je da će peti hrvatski predsjednik biti Zoran Milanović. Nakon 99,85 obrađenih biračkih mjesta Milanović dobiva 1.034.222 glasa, a Kolinda Grabar-Kitarović 928.226 glasova.

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Još uvijek aktualna predsjednica u svoj je stožer stigla uz pjesmu “Zemljo moja”. Iako je pokušavala zadržati smiješak, u očima su joj se vidjele suze.

PRVE IZLAZNE ANKETE: Milanović 53,25 – Grabar-Kitarović 46,75 posto glasova!

Šok u HDZ-u! Optužuje se i Škoru: ‘To nije bilo politički korektno od njega’

(FOTO) Euforija u Milanovićem stožeru nakon objave izlaznih anketa!

Birači u rodnom mjestu Grabar-Kitarović ne odustaju: ‘Podržavamo našu Koli bez obzira na sve!’

DIP obradio 79 posto birališta: Evo kako su glasali Rijeka i Primorsko-goranska županija

“Hvala vam, hvala vam lijepa! Drage Hrvatice i Hrvati i svi hrvatski državljani u domovini i svijetu. Hvala svima što ste izašli na birališta, pokazali da vam je stalo za našu Hrvatsku”, počela je svoj govor Grabar-Kitarović.

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

“Ono što su me neprestance pitali, što ću učiniti nakon izbora, zahvaliti svojoj obitelji, svom supregu, djeci, mami i tati… Volim vas.

Ostanimo ujedinjeni, okupljeni za našu Hrvatsku. Poruka koju moramo izvući iz ovih izbora je da očito moramo biti više među građanima, među ljudima. Hrvatska je odlučila – Zoran Milanović bit će predsjednik idućih pet godina. Na tome mu čestitam, želim mu svako dobro na obnašanju njegove dužnosti. Za mene je kampanja gotova u petak, ja više riječ neću reći ni protiv svojih prethodnika ni protiv svojih sljedbenika. I zato sam tu, pružam ruku Zoranu Milanoviću da pokažemo da ovaj prijenos vlasti može biti civiliziran, da ga uputim u sve što sam radila, da se i prije službenoga prijenosa vlasti nađemo jer ono što Hrvatskoj treba je stabilnost. Tu stabilnost sam pokušavala postiću posljednjih pet godina.

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Stavljala sam naglasak na nacionalne, državne i vjerske vrijednosti, na Domovinski rat, na branitelje koji su najzaslužniji za našu slobodu, njihove obitelji, svih poginulih, umrlih, preminulih, nestalih. Ne namjeravam vraćati niskim udarcima ali ova je država krvlju stvorena i neka tako i ostane.

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Želim još jednom Zoranu Milanoviću poželjeti uspjeh jer to je u interesu sve naše djece. Ja ću uvijek biti tu, ostajem u Hrvatskoj. Nadam se da ćete shvatiti i dopustiti ako sutra odem na 10, 15 dana odmora, nisam ga imala pet godina, a svima vama dragi prijatelji, drage Hrvatice i Hrvati… Meni još preostaje završiti doktorat, ali svima vama, gospodine Milanoviću, svima koji volje Hrvatsku, koji imaju Hrvatsku na srcu želim mir i dobro”, rekla je u govoru.

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Vijesti.hr
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari