BOŽIĆ DOLAZI?!

Mnogi dućani već su krcati božićnim ukrasima a više od tri mjeseca nas dijeli od Božića!

Foto: Riportal

Iako se mnogi protive (pre)ranom blagdanskom ukrašavanju, drugi pak žele čim prije osjetiti čari božićne euforije i s nestrpljenjem čekaju božićne asortimane u trgovinama

Pitanje “koje je pravo vrijeme za postavljanje ukrasa” predmet je vječnih debata! Pitate li psihologe, odgovor je jasan: što ranije postavite ukrase, to ćete biti sretniji.

A sudeći po brojnim trgovinama u Rijeci i široj okolici koje su nikad ranije izložile svoje božićne asortimane, veselja, sreće i dobrih vibracija nam ove godine kronično nedostaje.

Foto: Riportal

Psihoanalitičar Steve McKeown za Unilad je objasnio o čemu se zapravo radi: “U svijetu u kojem vladaju stres i anksioznost, mnogi pojedinci traže način da se povežu sa stvarima koje ih čine sretnima, a božićne dekoracije u nama bude snažna sjećanja iz djetinjstva. Oni nas vraćaju u magično doba dječjeg uzbuđenja, stoga uranjeno postavljanje božićnih ukrasa produžuje taj osjećaj uzbuđenja.”

I dok će jedni brže bolje pohrliti u trgovine kako bi unijeli dašak vedrine u svoj dom, brojni će se zapitati: Koliko rano je ipak PRErano?

Foto: Riportal
Foto: Riportal
Foto: Riportal

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari