Odlučio im se obratiti nakon mjesec dana: Pogledajte kako su prosvjetari “otpilili” Plenkovića!

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Nezadovoljni obraćanjem premijera prosvjednici su mu pred lice podigli transparent

Premijer Andrej Plenković izašao je danas pred članove obrazovnih sindikata koji su prosvjedovali na Markovu trgu i pozvao ih na razgovor i dijalog, no poruke premijera im se nisu svidjele pa su mu odgovorili podizanjem transparenta.

“Ova Vlada u tri godine mandata napravila je više na dizanju politike plaća i mirovina nego mnoge prije nas i da nema nekog nesporazuma – obrazovanje je važno, učenje je važno, učitelji su važni, profesori su važni. Bitno je da vi svi skupa znate da Vlada vodi dijalog, poštujemo pravo na štrajk, ali da i vi s obzirom na okolnosti poštujete činjenicu da je plaća veća 12 posto, iduće godine će biti 18,3 posto. Vlada je rekla da će ovo riješiti. Poslao bih poruku svima vama, imamo od roditelja i djece, treba uzeti sve u obzir. Otvoreni smo za dijalog, pozivam vas na razgovor. Ako je ova Vlada nešto pokazala, to je da je prijatelj i radnika i umirovljenika”, rekao je Plenković prosvjednicima.

Nezadovoljni obraćanjem premijera pred lice su mu podigli transparent – “96 posto reklo je NE” te tako odgovorili šutnjom.

Premijer je nakon toga odgovorio: “Dobro. Hvala vam puno, vidimo se” i vratio se u Banske dvore.

I.B.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari