PRIOPĆENJE HZJZ-a

Prosvjed protiv koronamjera i testiranja djece ispred HZJZ-a u Zagrebu

Foto: Pixsell

Protesti, psovke, prijetnje i sve što uz to ide neće i ne mogu rješavati probleme koje svi zajedno imamo u ovoj epidemiji’, proučuju iz HZJZ

U organizaciji inicijative “Slobodni zajedno” organiziran je mirni prosvjed ispred Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u Zagrebu protiv koronamjera i testiranja djece.

Na prosvjed je stiglo 50-ak osoba s transparentima.

Na ovaj prosvjed pozivali su bivši saborski zastupnik Ivan Vilibor Sinčić i aktualni zastupnik Marin Miletić. Među prosvjednicima je i Andrija Klarić te Ivan Pokupec koji je kazao da mu je ovo zadnji put da dolazi na ovakav skup.

Foto: Marin Tironi / Pixsell

“Dok god se okupljamo u ovom broju, oni će nastaviti svoju priču. Tiho nastavite borbu”, kazao je.

Kazao je i da je doveden u situaciju da nema što izgubiti.

“Uzeli su mi posao, blokirali su me, ovršili. Nemam što izgubiti, meni bi zatvor bio topli smještaj i topli obrok. A kad mi nemate što izgubiti, tada sam najopasniji. Dirnite mi u djecu i sam ću doći ovdje”, kazao je.

Ostali govornici su poručili da djeca nisu eksperiment te da ih ne daju cijepiti i da nitko nema pravo ulaziti u medicinski karton njihove djece.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) oglasio se priopćenjem uoči prosvjeda. U priopćenju navode kako su prosvjedi instrument za ostvarivanje nekih drugih ciljeva, a samo hine brigu za djecu i zaštitu njihovog zdravlja.

Priopćenje HZJZ-a prenosimo u cijelosti:

“Ako vam je stvarno stalo do djece, onda sa svog poziva za ovakve skupove izbacite, prije svega, ružnu riječ napisanu najvećim slovima koja je neprimjerena u javnoj komunikaciji, prije svega pred mladima. Jer oni će sutra govoriti i raditi upravo onako kako ih mi stariji učimo!

Hrvatski zdravstveni djelatnici, medicinski stručnjaci – epidemiolozi, infektolozi, virolozi i svi drugi koji su specijalizirani za ovakve situacije u kojoj se nalazi ne samo Hrvatska, već i druge zemlje svijeta, već dvije godine odgovorno skrbe u najboljoj vjeri o građanima naše zemlje.

U sklopu toga su i preporuke utemeljene na stručnim i znanstveno dokazanim činjenicama o potrebi cijepljenja građana protiv covida-19 kao do sada najučinkovitije zaštite od težih posljedica zaraze. Posebno se to odnosi na najugroženije osobe starije životne dobi i narušenog zdravlja, a sada se pokazuje da cijepljenje djece doprinosi zaštiti njihova zdravlja i ograničavanju daljnjeg širenja zaraze.

Nekoliko izgubljenih života naših najmlađih itekako su opomena da virus SARS CoV-2 nije bezazlen.

Foto: Marin Tironi / Pixsell

Naša stručnost, znanstvene spoznaje i medicinska etika nalažu nam da svakodnevno javno dijelimo svoja saznanja, a na temelju njih i preporuke o najučinkovitijim načinima zaštite zdravlja i života svakog hrvatskog građanina.O tome što će tko učiniti, uključujući i odluku o svojoj djeci, prepušteno je svakome od nas. Odgovornost za vlastito i zdravlje onih o kojima nam je ljudska i zakonska dužnost skrbiti je nedjeljiva. Svatko od nas mora odluke preuzeti na sebe, a time i odgovornost za posljedice, bile one dobre ili loše.

Protesti, psovke, prijetnje i sve što uz to ide neće i ne mogu rješavati probleme koje svi zajedno imamo u ovoj epidemiji”, stoji u priopćenju HZJZ-a, prenose RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari