RIJEČANI U LENSU: Sada već slavna zastava Banderova proputovala „pola Europe“!

Od srca smo željeli pratiti naše Riječane na putu po Francuskoj sve do finala EURA, no bit će putovanja još, kažu – sada čekamo proboj Rijeke u skupine Europa lige!

Krenulo je njih sedmero s Banderova, Viškova, Mlake i Brašćina u četvrtak nakon odrađenih obaveza na radnim mjestima put Lensa. Vatreni su u petak igrali utakmicu osmine finala EURA protiv Portugala, i takva prilika da se uživo pruži podrška reprezentaciji tvoje zemlje na jednom ovako velikom natjecanju se jednostavno ne propušta!

trip1

A uostalom, trebalo je ponovno malo „prozračiti“ sada već slavnu hrvatsku zastavu s natpisom „Banderovo“ – omilila se i njoj putovanja, vidjela je zastava već „pola Europe“, a ako bude sreće i zdravlja vidjet će još mnogo gradova i stadiona. Čula je i Europa za živopisni riječki kvart!

trip2

Putovalo se do Lensa cijelu noć, no kada je riječ o ovakvom povodu, nema tu umora ni stajanja. Od jutarnjih sati pa sve do utakmice koja je počela u 21 sat neumorni Riječani krstarili su gradićem u kojem je toga dana boravilo više navijača no što Lens ima stanovnika.

trip4

Pjevalo se, plesalo, slavilo, pridružil0 se navijačima s najvećom zastavom Banderova još Riječana i Riječanki, hrvatskih navijača iz Hrvatske i inozemstva, ali i Portugalaca koji nisu mogli odoljeti riječko-hrvatskom navijačkom zanosu.

trip99

Bio je to pravi praznik navijanja i navijačkog zajedništva što se nastavilo i na stadionu, sve do one kobne, proklete 117. minute utakmice kada je nakon jednog udarca glavom po lopti hrvatskog napadača okrugla prokletinja odsjela na stativi, a odmah potom na drugoj strani, nakon obrane našeg vratara, ista je okrugla, huda prevrtljivica odsjela točno na glavi portugalskog igrača koji se naklonio i poslao naše kući.

trip5

No nisu riječki i hrvatski navijači klonuli – naprotiv. Beskrajno tužni, ali ne i razočarani predstavom i srčanošću Vatrenih, nagradili su ih pljeskom i pjesmom podrške s tribina u Lensu. Nije bilo druge no prespavati i hladne glave vratiti se drugoga dana kući.

trip8

No Riječani k`o Riječani: već u vozilu na povratku u Rijeku počeli su planovi za sljedeće europsko gostovanje. Koje? Pa naravno, treba bodriti i Bijele u 3. pretkolu Europa lige, a bude li sportske sreće i u utakmicama skupine Europa lige.

trip6

Zastava Banderova je od dobroga materijala, no svejedno ne treba ju previše dugo držati u ormaru, treba ju prozračiti! Baš kao što će se dugo na francuskim rasvjetnim stupovima i oglasnim pločama još dugo „kočiti“ naljepnice Armade odnosno HNK Rijeke 🙂

trip7

trip9

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views