Svjetski dan sindroma Down šarenim čarapama obilježili sportaši, javne osobe, političari…

U prigodi obilježavanja Svjetskog dana sindroma Down te dvadesete obljetnice djelovanja predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović primila je članove Udruge za sindrom Down Zagreb.

“Svako dijete ima pravo na svoje djetinjstvo i potpunu uključenost u društveni i sav život, a osobe s invaliditetom zaslužuju jednaku šansu kao i ostali građani. Moramo omogućiti prilagođavanje radnih mjesta prekvalifikacijom ili dokvalifikacijom radi ravnopravnog integriranja u društvu”, istakla je tom prilikom predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović na svojem Facebook profilu.

Foto: Facebook

“Danas je Svjetski dan osoba s Downovim sindromom. Čarape koje nose naši nogometaši nisu šarene, ali njihova različitost ističe njihovu želju i podršku što boljoj integraciji osoba s Down sindromom u društvo. Jer različitost je ono što nas obogaćuje”, istakli su iz HNK Rijeke.

Foto. HNK Rijeka

“Na današnjim treninzima sve naše generacije su obilježile dan šarenih čarapa. Tom prigodom solidarizirali smo se s osobama koje imaju Downov sindrom. Bravo za sve naše dečke.”, poručili su iz NK Lokomotiva Rijeka.

“I mi danas nosimo različite čarape”, poručio je sa svoga Facebook profila predsjednik Gradskog vijeća Grada Rijeke Andrej Poropat.

Foto: Facebook Andrej Poropat

“Evo i nas za ekipu!”, poručila je Minja Klasan, administratorica popularne riječke Facebook grupe “Nova riječka enciklopedija Fluminensia” .

Foto. Facebook

Hvala im svima uime svih osoba s down sindromom, članova njihovih obitelji i udruga koji se bave njihovim uključivanjem u svakodnevicu!

Jeste li se i vi uključili u obilježavanje Svjetskog dana osoba s down sinfromom? Pošaljite nam svoje fotografije!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari