KOMENTAR ZORANA ŠPRAJCA: ‘Mercedes u dvorištu susjedima na nosu, a ministrici Žalac na ponosu’

Ministrica Žalac premijeru je u dva tjedna natovarila dvije ozbiljne medijske afere

U Bruxellesu summit Europske unije na kojem se odlučuje o Brexitu, tj. o tome hoće li Europska unija produžiti boravak Velikoj Britaniji ili će joj pokazati izlazna vrata. Ondje je i premijer Andrej Plenković, ali njega mori druga briga. Hoće li ministrici Gabrijeli Žalac produžiti ostanak u Vladi ili će joj pokazati izlazna vrata.

Gospođa Žalac u dva tjedna natovarila mu je dvije ozbiljne medijske afere koje iritiraju, ne samo medije i javnost nego i dobar dio vrha HDZ-a. Sudeći prema njegovoj izjavi još uvijek su sve opcije otvorene.

“Ja sam s njom razgovarao više puta ovih dana, koliko ja vidim situaciju, ta tema ugovora vezanog za korištenje vozila je vezana za njezinu majku, a ne za nju. Prema tome, ono što ona govori javnosti, govori i meni”, rekao je Plenković.

Drugim riječima koliko joj vjeruje javnost, vjerujem joj i ja. A javnost ima sve manje razloga vjerovati u neobično obrazloženje o maminom Merecedesu u njezinom dvorištu.

Prije svega nitko nije vidio da mama vozi Mercedes, nego da ga vozi njezin suprug. Dosta je sumnnjiva i njezina tvrdnja da su roditelji parkirali svoj Mercedes u njezino dvorište kako bi u njihovo dvorište brat mogao parkirati svoj automobil. Naime, u dvorište njezinih roditelja bi stao i kamion s prikolicom, a kamoli ne dva automobila. Jednako je klimava i njezina tvrdnja da je Mercedes kod nje bio parkiran samo tijekom bratova posjeta roditeljima jer su susjedi novinarima izjavili kako je kod nje parkiran već par mjeseci, a i fotografije Mercedesa u njezinom dvorištu su snimljene u više navrata od srijede do nedjelje.

Ali, nije samo stvar šuplje priče. Način nabave tog automobila je u dosta sivoj zoni. Naime, formalno se radi o najmu automobila, ali je zapravo riječ o leasingu, što je neizravno potvrdila i sama ministrica, ali i vlasnik renta-car kuće koja joj je tobože izjamila automobil. A rent-a-car tvrtke se ne bi smjele baviti leasingom.

Dodajmo ovome da ni uplatnice po kojima je gospođa mama plaćala rate tog navodnog najma još nismo vidjeli, a naizgled nije baš jasno kako se i gdje jedna lokalna političarka iz Vinkovaca tako jako sprijateljila s velikim autodilerom iz Šibenika pa njezina obitelj Mercedes ne nabavlja iz najbližeg Mercedesovog salona u Osijeku nego iz onog najdaljeg – u Splitu.

Odgovor leži u njihovoj zajedničkoj prijateljici i bivšoj kraljici šibensko-kninske županije Josipi Rimac, također poznatoj po tome da se po svom selu voli šepuriti sa skupim stvarima. Da se razumijemo, za te dvije dame cijela Hrvatska je jedno veliko selo. I zato više od potencijalnog sukoba interesa za kojeg u Hrvatskoj ionako nikog nije briga, u oči bode taj seljakluk da se Mercedes, bilo njen, bilo mamin, bilo babin, mora pokazati i držati u dvorištu susjedima na nosu, a njoj na ponosu. I to usred afere s prometnom nesrećom i isteklom prometnom dozvolom.

Pa kad gospođa Žalac onda kaže da joj te afere smještaju zločesti mediji i njezini politički oponenti u HDZ-u, to mora izazvati podsmijeh čak i inače uštirkanog Glavnog tajnika HDZ-a koji je na to pitanje zabljesnuo citatom iz najvećeg reperskog hita današnjice.

“Možda netko je sabotira i protiv nje lobira, možda je Vlada, možda su Srbi, možda masoni.”
Zoran Šprajc

Pogledajte VIDEO!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari