POŠILJKU DOČEKAO VILI BEROŠ

U Hrvatsku iz Kine stigla do sada najveća pošiljka zaštitne opreme

U Zagreb je u nedjelju izravnom letom iz Šangaja stigao zrakoplov s oko 60 tona zaštitne opreme koja je potrebna hrvatskom zdravstvenom sustavu i drugim službama koje sudjeluju u naporima na suzbijanju epidemije koronavirusa, priopćeno je iz Vlade RH

Teretnim zrakoplovom kineske tvrtke SF Airlines dopremljene su veće količine zaštitnih maski, odijela, naočala, rukavica, kao i beskontaktni toplomjeri koji će se koristiti za trijažu i dijagnostiku pacijenata.

i predstojnik Ureda predsjednika Vlade Zvonimir Frka-Petešić, zajedno s veleposlanicom Kine u Hrvatskoj, Erwen Xu, a djelatnici Stožera civilne zaštite su je preuzeli i dalje će je distribuirati po cijeloj Hrvatskoj.

Ovo je do sada najveća pošiljka zaštitne opreme iz Kine nakon izbijanja epidemije koronavirusa, a sličnih pošiljki će, na svojevrsnom zračnom mostu između Kine i Hrvatske, u idućim tjednima biti još nekoliko. Tim pošiljkama osigurava se kontinuirana opskrba našeg zdravstvenog sustava i svih drugih službi tijekom epidemije, ističu iz hrvatske Vlade.

Današnja pošiljka još je jedan primjer kvalitetne i konkretne suradnje Hrvatske i Kine. Slijedom toga, Vlada se u nabavi opreme usmjerila na suradnju s dvjema uglednim farmaceutskim kompanijama u državnom vlasništvu – MEHECO i Sinopharm.

Ovim letom dopremljena je i vrijedna donacija zaštitne opreme koju Hrvatskoj daje kineska vlada, a koju je upravo u telefonskom razgovoru s predsjednikom Vlade Andrejom Plenkovićem prije dva tjedna najavio kineski premijer Li Keqiang, kao i donacija hrvatske zajednice u Kini Hrvatskom crvenom križu, priopćila je Vladina služba za odnose s javnošću.

Net.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari