U Istri 10.000 udara munja, jedna udarila u groblje i zapalila stablo

Usprkos silovitom naletu kiše, obilnije oborine do 3 sata nisu zabilježene. Na Brijunima je palo 15 mm, u Flengima 14 mm

U noći na nedjelju atmosfera je u Istri eksplodirala, a na moru zapadno od poluotoka došlo je do razvoja jakih oluja, javlja portal Istramet.

Pritom su se razvile dvije vrlo snažne oluje, jedna kod Rovinja, a druga kod Umaga. Zabilježena je iznimno velika grmljavinska aktivnost, a u samo dva sata prema Blitzortungu zabilježeno je više od 10.000 udara munja!

Photo: Borna Filic/PIXSELL

U Petroviji je munja udarila na mjesno groblje gdje je zapalila stablo i izazvala požar.

https://www.facebook.com/istramet/videos/10156165051861072/

Na svu sreću, prema informacijama s terena vatrogasci su bili na terenu već za 10-ak minuta te je spriječeno širenje vatre na kapelicu.

Photo: Borna Filic/PIXSELL

Nešto prije 3 sata nevrijeme je zahvatilo i Pulu, a u dijelovima grada nakratko je padala tuča veličine šljive. Kolika je šteta, tek treba utvrditi.

Photo: Borna Filic/PIXSELL

Usprkos silovitom naletu kiše, obilnije oborine do 3 sata nisu zabilježene. Na Brijunima je palo 15 mm, u Flengima 14 mm, Puli i Rovinju 13 mm, a spomenimo i Buzet s 11 mm.

Photo: Borna Filic/PIXSELL

Najjači vjetar zabilježen je u Puli, meteorološka postaja Stoja zabilježila je udar od 70 km/h.
Vijesti.hr
Foto: Borna Filić/Pixsell

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari