(FOTO & VIDEO) GRADI SE LIČKI LAS VEGAS! Svima poznati Macola kreće u posao života

‘Sve za goste Plitvica koji nemaju gdje potrošiti novac’. Obećava Macola da će, kad izgradi lički Las Vegas, na otvorenju napraviti feštu kakvu Hrvatska još nije vidjela

Više u VIDEOPRILOGU IZNAD!

Jedna od poznatijih destinacija u Lici je restoran Macola. Ali gospodin Željko Orešković- Macola davno je nadišao biznis od kojeg je počeo. Sada je otvorio luksuzni kamp na Plitvicama u kojem proizvodi drvene kuće po narudžbi, a najavio je i upuštanje u najveći lički turistički projekt – lički Las Vegas. Turističko naselje sa 16 bazena po uzoru na Plitvička jezera i kockarnicom.

“To sam kupio jedan mali projekt, nije to ništa veliko, napravili smo da ljudi rade, da se zaposle. Da gosti u eko kućama mogu boravit”, kazao je poduzetnik Macola čiji je restoran postao sinonim za odmor uz staru cestu, ali i autocestu, a sad u Grabovcu nudi malo ekskluzivniji smještaj.

Iako je tek otvoren u kamp su već stigli prvi gosti.

“Smještajni kapacitet je 72 dva ležaja zajedno s pomoćnim ležajevima. Imamo 8 velikih kućica 4+2 i 6 manjih 2+2. Za sada smo još na početku sezone pa možemo reći da to tek kreće, za kolovoz smo već više-manje bukirani”, rekao je voditelj kampa u Grabovcu, Dragan Jerković.

Svaku kućicu izradili su sami i to, kažu, s najmodernijim strojem u Europi koji vrijedi pola milijuna eura i njime upravlja računalo. Stroj od crteža oblikuje letvicu po letvicu. Proizvodnju vodi Macola Junior, sin Marko.

Otkrio nam je kako manji objekt od 50-ak kvadrata može bit gotov u nekakvih 8 do 10 radnih sati, a startna cijena za roh bau kreće se od 250 eura po kvadrata na dalje.

U Macolinoj radionici priprema se još jedan veliki projekt – lički Las Vegas.

Bit će tu luksuzni bungalovi, hotel, kockarnica… a sve to uskoro će se početi graditi iznad Nacionalnog parka. Vanjski bazeni će imitirati izgled Plitvičkih jezera, a svaka kuća kao i veliki objekti bit će izrađeni od drveta. Sve to pomoću Macolinog stroja.

“Projekt će bit s dodatnim sadržajima, kockarnicama, barovima tako da svi gosti koji dolaze u Nacionalni park imaju negdje potrošit novac, želimo napravit Nacionalni park u malome. To će bit kapaciteta 500 soba, a moći će primiti oko 1000 ljudi”, otkrio je Željko Macola.

I dok njegovi gosti uživaju u Parku, Macola kaže kako na Plitvičkim jezerima u životu nije bio.

“Nisam imao vremena, više me interesirao šank, nego šetnja po prirodi”, kaže. Najviše od svega ga očito zanima biznis. Ideje je skupio dok je po Europi vozio autobus, i sa završenih pet razreda osnovne škole stvorio poslovno carstvo.

“Taman sam završio peti razred, kupio knjige za šesti, imao sam 18 godina i onda su me potjerali u vojsku. Svaki razred sam išao po par godina pa sam s 18 dogurao do šestog. Uvijek sam ponavljo, nikad završit”, ispričao je Željko Orešković.

Obećava Macola da će, kad izgradi lički Las Vegas, na otvorenju napraviti feštu kakvu Hrvatska još nije vidjela.

Goran Latković

Foto: RTL Direkt

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari