(FOTO, VIDEO) Partijaneri u Splitu zadali pune ruke posla policiji i Hitnoj: Zbog droge privedeno 119 osoba!

Foto: Pixsell

Liječnici su odradili dvjestotinjak pregleda tijekom prve večeri festivala

​Prva večer splitske Ultre završila je s privođenjem 119 osoba zbog droge, liječnici Hitne medicinske pomoći su imali 19 intervencija, a jedini od hitnih službi koji nisu imali posla su vatrogasci.

Splitska je policija prije, za vrijeme i nakon prvog dana Ultra Europe​ privela 119 hrvatskih i stranih državljana i to zbog kršenja Zakona o suzbijanju zlouporabe droge. Kazali su kako nisu zabilježili značajnij​e narušavanj​e​ javnog reda i mira​, ozljeđivanja sudionika​, a niti oštećenja imovine​, te da im je prijavljeno devet imovinskih kaznenih djela.​ ​Zbog kaznenog djela neovlašten​e​ proizvodnj​e​ i promet​a​ drogama ​policija će prijaviti tri osobe​, javlja Splitski dnevnik.

​”Jučer su naši službenici Službe kriminaliteta droga ​ nešto poslije podneva u Splitu kod 29-godišnjaka pronašli 7 grama droge speed. U sklopu kriminalističkog istraživanja obavljena je pretraga prostora koji koristi, te je pronađeno i oduzeto 200,12 g speeda, 79,5 g​rama​ marihuane, te vaga za precizno mjerenje. Protiv 29-godišnjaka će biti podnesena kaznena prijava zbog postojanja sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama​”, kazala je Antonela Lolić iz splitske policije.​

Liječnik Miho Sušić sa splitske Hitne pomoći kaže da su tijekom noći imali 19 intervencija, tri prijema na Hitnom kirurškom gdje su stigli partijaneri s ozljedom gležnja, zabilježena je i jedna lakša prometna nesreća, istovremeno su tri osobe dobile liječničku pomoć zbog psihotvari koje su prethodno uzeli i koje su djelovale na njih, šest zbog intoksikacije, a dvoje zbog srčanih smetnji.

“Unutar ograđenog prostora stadiona naša tri tima su odradili dvjestotinjak pregleda, no radilo se o beznačajnim simptomima, a riječ je o strancima u 90 posto slučajeva. Sve hitne intervencije uglavnom su bile izvan ograđenog dijela stadiona”, kazao je Sušić.

Iako je na stadionu i oko njega bilo raspoređeno i 18 vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe (JVP) grada Splita, oni sinoć i jutros nisu imali posla.
Vijesti.hr
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Povezani VIDEO:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari