(FOTO & VIDEO) ZABILJEŽILI I SATELITI! Kvarner noćas obasjalo stotinu munja, grmljavinsko nevrijeme prijeti i dalje

Iznimno velika grmljavinska aktivnost praćena stotinama munja zabilježena je na nebu nad Kvanerom i protekle noći, posebice nad Cresom i Krkom

Noćas su pale nove znatne količine kiše što je pogoršalo situaciju na poplavljenim područjima Crikvenice, Novog Vinodolskog, Selci… ali nasreću ne u tolikoj mjeri da bi mogli govoriti o prirodnoj katastrofi. Za to su zasigurno zaslužni i pripadnici dežurnih službi ali i građani koji su činili sve kako bi se smanjile negativne posljedice rekordnih kišnih obirina na tom području.

Danas će na sjevernom Jadranu, Isti i Gorskom kotaru prevladavati djelomice sunčano vrijeme uz mjestimičnu kišu i grmljavinske pljuskove, naročito na Kvarneru gdje tijekom prijepodneva lokalno može biti vrlo obilnih količina.

 

Sredinom dana vrijeme će se malo smiriti uz dulja sunčana razdoblja. Puhat će umjeren, na moru prolazno jak jugozapadnjak. Jutarnje temperature zraka od 13 do 19°C, dnevne vrijednosti između 19 i 22°C.

Premda je kiše mnogima već i previše, bit će je i sljedećih dana, ponegdje i obilnije, pa će vrlo vjerojatno, gotovo pa i sigurno – mjestimice biti i novih rekorda.

Prema najnovijim mjerenima količine oborine na meteorološkim postajama DHMZ-a, u gradu Rabu od subote u 14 sati, prema još neslužbenim podacima, nova najveća mjesečna količina oborine je čak 446 mm!

Foto Damir Kvajo

Samo malo manje, 183 litre po četvornome metru, jučer je između 1 i 6 sati palo u Crikvenici, prema još neslužbenim mjerenjima s automatske postaje DHMZ-a.

Nastavlja se promjenljivo razdoblje, osobito u zapadnim krajevima Hrvatske s čestom kišom, ponegdje i obilnijom, posebice na sjevernom Jadranu i u gorju.

Foto: Paolo Nespoli iz svemirske postaje!

Foto: Riječanin